Cinema Victoria, din Piața Bălcescu din Timișoara, se bucură de un real succes. Dominic Fritz anunță că în primul an de funcționare, în cinematograful reabilitat de Primăria Timișoara au fost organizate 622 de evenimente, la care au participat aproape 40.000 de spectatori.

Ce a reușit Cinema Victoria și echipa de aici într-un singur an depășește mult așteptările fiecăruia dintre noi. Au reușit să coaguleze o comunitate de iubitori de film și evenimente culturale de calitate. Sunt prezenți la toate momentele care contează, în comunitate. Sunt un punct fix pe harta culturală a Timișoarei. Într-un an: 622 de evenimente publice și private, cu peste 37.000 de spectatori, dintre care aproape 20% copii. 18 festivaluri de film, peste 40 de proiecții școlare, dar și 18 conferințe și dezbateri și 8 spectacole de teatru, la care se adaugă concerte, spectacole de dans sau de circ și alte evenimente ale comunității. Acest model de succes ne încurajează să continuăm strategia de reintroducere în circuitul cultural a vechilor săli de cinema ale orașului”, a declarat primarul Timișoarei.

În weekendul aniversar 15 – 17 septembrie, la Cinema Victoria a fost pregătit un program special, care poate fi consultat AICI!