În prag de deschidere a noului an universitar, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș a mers în control la fast-foodurile din Complexul Studențesc. Așa cum era de așteptat, inspectorii OPC au găsit nereguli cu carul. Mai precis, au fost realizate verificări în zece locații.

Principalele abateri de la legislație constate: produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare, refrigerare, congelator neigienizate; tavanul din blocul alimentar prezenta infiltrații de umiditate și exfolieri ale tencuielii; legume fructe depreciate, materii prime în afara datei limite de consum; utilizarea unor spații de refrigerare destinate răcirii băuturilor”, a informat OPC Timiș.

În urma controalelor, au fost aplicate unsprezece amenzi în valoare de 97.000 lei, precum și șase avertismente. De asemenea, ca măsuri complementare s-a decis oprirea temporară de prestări servicii până la remediere pentru trei unități, respectiv Pleșkavița sârbească 100%, Burger 100% și Pret a manger.

Totodată, au fost oprite de la comercializare o serie de produse neconforme și s-a propus încetarea practicii comerciale incorecte pentru Joy Pub.