S-a terminat etapa de înscriere în cadrul Programului Rabla Local. Primăria Timișoara anunță că a primit de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) lista cu persoanele înscrise în program. Înscrierile s-au derulat în perioada 31 iulie – 29 septembrie.

Lista cuprinde 1.361 de persoane care au înscris 1.395 de automobile în programul de casare a mașinilor vechi. Timișorenii care s-au înscris în program vor primi prin e-mail notificări cu privire la documentele justificative pe care trebuie să le transmită către Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, în vederea validării.

Vă rugăm să respectați instrucțiunile primite de la DFMT, pentru a fi siguri că procedura de validare decurge fără probleme. Pentru a continua procedura, este necesar ca toți cei înscriși să aibă creat cont pe site-ul DFMT. Așadar, îi rugăm pe cei care încă nu au cont creat să se înscrie pe site-ul www.dfmt.ro. DFMT va verifica documentele  depuse de persoanele înscrise. În cazul în care acestea sunt conforme cu cerințele programului, beneficiarul stimulentului pentru casare va primi încă o notificare, prin care va fi îndrumat să contacteze Primăria Municipiului Timișoara, în vederea semnării contractului de finanțare. Este important de menționat că numai după semnarea contractului de finanțare cu PMT, beneficiarul stimulentului va putea proceda la casarea autovehiculului uzat la un operator autorizat în acest sens. Ulterior, beneficiarul va avea responsabilitatea de a radia automobilul din evidența poliției și de a încărca actele de casare și de la poliție în aplicația DFMT, pentru a fi scoase din evidențele acesteia. Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara va transmite decizia de scoatere din evidentă a automobilului atât proprietarului, cât și Primăriei Municipiului Timișoara, în vederea virării primei de casare în valoare de 3000 lei”, a informat Primăria Timișoara.

Pentru Timișoara a fost asigurat un buget care acoperă prima de casare pentru 4.700 de vehicule uzate. Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale primăriei și 2.400 de lei din finanțarea alocată prin Fondul pentru Mediu. Timișoara se situează pe locul doi, la nivel național, ca număr de autovehicule înscrise în program.