Sala Polivalentă a Timișoarei nu va mai avea 16.000 de locuri. Compania Națională de Investiții a realizat niște calcule și a ajuns la concluzia că suma de 137 milioane de euro prevăzută pentru acest proiect nu ajunge pentru amenajarea celor 16.000 de locuri. Așadar, CNI a solicitat Primăriei Timișoara să schimbe titlul proiectului din „sală cu 16.000 de locuri” în „sală polivalentă”.

Consiliul Local Timișoara a fost convocat, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a vota două proiecte de hotărâre în acest sens privind sala polivalentă.

Timișoara a rămas fără sală polivalentă și fără stadion pe seama unor orgolii, iar dorința mea este de a avea în cele din urmă infrastructură sportivă. Numărul exact de locuri nu trebuie să fie o altă piedică pentru construcția sălii polivalente. Timișorenii rabdă de prea mult timp pentru ca Guvernul să nu prioritizeze această investiție. Am înțeles că studiul de fezabilitate, care va indica numărul exact de locuri în sală, va fi gata până la finalul acestui an, iar apoi Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va lansa licitația pentru proiectare tehnică și execuție”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Numărul exact de locuri va fi stabilit la finalizarea studiului de fezabilitate. Valoarea totală a variantei recomandate este de 681 milioane lei, cu TVA inclus. Obiectivul de investiție se află pe str. Aleea FC Ripensia, nr. 35-37. Proiectul include realizarea unei parcări supraetajate de cinci etaje și două etaje retrase.