O ședință de lucru a avut loc, miercuri, la Ministerul Dezvoltării, în timpul căreia s-a discutat despre proiectul privind noul stadion al Timișoarei.

Suntem cu un pas mai aproape de construirea unui nou stadion la Timișoara, proiectul trecând de Pre CTE (Comitetul Tehnico-Economic). Astăzi am participat la ședința de la Ministerul Dezvoltării pentru a ne susține cauza și a mă asigura că lucrurile merg în direcția pe care cu toții ne-o dorim. Următorul pas, conform procedurii, este avizarea în Comitetul Tehnico-Economic, iar apoi, așa cum a promis premierul, Hotărârea de Guvern și Ordonanța de Urgență. Nu mai pierdem timpul, facem stadion la Timișoara”, a declarat deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, care a participat la ședință.

De asemenea, la întâlnire a fost prezent și Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, care a precizat că instituția are bani pregătiți pentru demolarea vechii arene „Dan Păltinișanu”.

Construirea noului stadion este o prioritate, iar Consiliul Județean Timiș face tot ce este necesar pentru a grăbi realizarea proiectului! Astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru la Ministerul Dezvoltării am susținut deopotrivă oportunitatea și necesitatea construirii arenei din Timișoara. Înaintea demarării execuției se discută criteriile tehnice și valoarea estimată a proiectului, iar eu m-am asigurat că vocea timișorenilor este auzită. Partea Consiliului Județean Timiș este pregătită, avem bani pentru demolare cuprinși în buget, avem documentația pregătită și vrem să ne apucăm de treabă. Așteptăm în continuare după hotărârile de Guvern deoarece în absența lor orice lucrare este ilegală”, a afirmat Alexandru Proteasa.