Alin Nica, liderul PNL Timiș și președintele Consiliului Județean Timiș, va primi o lovitură dură, vineri, la Sinaia, unde are loc Biroul Politic Național al PNL.

Potrivit unor surse din interiorul PNL Timiș, se va propune schimbarea din funcție a lui Alin Nica. Propunerea va fi făcută de către deputatul Marilen Pirtea, care este și rector al Universității de Vest din Timișoara. Pirtea va avea alături mai mulți primari PNL din Timiș care sunt nemulțumiți de Alin Nica.

De altfel, în ultima perioadă, în PNL Timiș au loc tot felul de confruntări interne.

Joi, liberalul Sorin Supuran a postat un mesaj pe Facebook, anunțând că propune schimbarea lui Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare, din funcția de Secretar General al PNL Timiș.

Având în vedere declarațiile recente ale Secretarului General al PNL Timiș, Dănuț Groza, și maniera sa lipsită de respect față de colegii liberali care au susținut și continuă să sprijine activitatea filialei, precum și lipsa de respect față de Statutul PNL, dar și față de reprezentanții mediului antreprenorial cu orientare liberală care coordonează destinele a peste 5000 de angajați din județul Timiș, precum și a numeroși colegi liberali care au condus instituții importante la nivel județean și național, chiar și colegi parlamentari, primari, viceprimari și consilieri locali în funcție, consider că este necesar să reamintesc că, Dănuț Groza a contribuit la tensiunile din timpul mandatului d-lui Robu, cerându-i demisia public din funcția de Președinte și biroului politic de la acea dată, atât înainte, cât și după pierderea alegerilor la Primăria Timișoara. De asemenea, a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri la adresa dumnealui și a unor membri din biroul politic și în detrimentul intereselor filialei. Credem că Secretarul General actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra Președintelui Filialei și a Biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Dănuț Groza din funcția de Secretar General, propunerea unui nou Secretar General și cooptarea membrilor de marcă liberali și a reprezentanților mediului de afaceri importanți în Biroul politic județean pentru a restabili echilibrul, unitatea, armonia și consolidarea filialei în perspectiva anului electoral 2024. Fac un apel și la conducerea națională să solicite Președintelui Alin Nica schimbarea imediată a Secretarului General și să se implice în clarificarea situației extrem de tensionate din Timiș, pentru a evita pierderea de colegi primari la viitoarele alegeri locale”, a afirmat Sorin Supuran.