Având în vedere faptul că Nicolae Robu și Alin Nica s-au împăcat, joi, cei doi au organizat prima conferință de presă comună, la sediul PNL Timiș. Atât Nica, cât și Robu sunt optimiști și spun că PNL va câștiga Primăria Timișoara, dar și Consiliul Județean Timiș, la alegerile locale de anul viitor.

Va fi tandemul câștigător la alegerile de anul viitor. Toate studiile sociologice au arătat că Nicolae Robu are cele mai mari șanse de a câștiga Primăria Timișoara, iar decizia Biroului Politic Județean luată în unanimitate nu face altceva decât să statueze o stare de fapt pe care cetățenii Timișoarei o simt. Ca oameni care nu am fost întotdeauna apropiați, am mai avut și disensiuni pe parcursul timpului. Această alăturare mai ales adversarilor noștri le poate provoca tentația de a readuce în spațiul public anumite declarații pe care noi le-am făcut în trecut, dar faptul că ne vedeți astăzi împreună arată că suntem oameni raționali care au în primul rând dorința de a face bine cetățenilor Timișoarei, iar chestiunile de divergență pe care noi le-am avut în trecut sunt nesemnificative față de ceea ce își doresc timișorenii”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Totodată, Nicolae Robu a afirmat că regretă cuvintele urâte aruncate după ce a pierdut alegerile din anul 2020.

Eu am rămas același fanatic al muncii. Nu mi s-a diminuat nici capacitatea de efort. Sunt la fel, parcă și mai și. Regret acele episoade. Am avut o perioadă binevenită de liniște, perioadă în care am putut să mă analizez în primul rând pe mine, să îmi identific greșelile. Trebuia să fiu mai înțelept. Erau provocări. Au fost conduite copilărești, recunosc că am păstrat în mine o doză de infantilism și nici nu pot să spun că îmi pare rău. După ce mi-am dat demisia, au fost niște atitudini și declarații care nu ar fi trebuit să își aibă locul. Și ale mele, și ale colegilor. Le regretăm”, a spus Nicolae Robu.