Vești bune aduse de Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor anunță că s-a întâlnit cu ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, cu care a discutat despre evoluția proiectelor transfrontaliere româno-ungare. Mai exact, cei doi au vorbit despre deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza, Triplex Confinium și refacerea podului peste Mureș, dintre Cenad și Magyar Csanad.

Partea maghiară a finalizat planurile și solicitat fonduri europene pentru refacerea podului de la Cenad, iar pentru PTF de la Beba Veche au început pregătirile. Cele două noi puncte de trecere pot fi realizate în baza celor două memorandumuri pe care le-am semnat la Timișoara, în luna septembrie. După finalizarea aceste două noi obiective, vor exista 14 Puncte de trecere a frontierei între România și Ungaria. Proiectele sunt importante atât pentru dezvoltarea economică a României și Ungariei, cât și pentru regiunile de la frontiera celor două state”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anunțat că punctul de trecere a frontierei de la Beba Veche va fi realizat prin intermediul CNAIR și va putea deveni operațional în cel mult doi ani.

Cu ocazia discuțiilor, ministrul maghiar de Externe mi-a transmis, din nou, că Ungaria sprijină aderarea României la spațiul Schengen, aderare care ar aduce beneficii economice și sociale inclusiv Ungariei”, a precizat Sorin Grindeanu.