Artiști în vogă vor concerta în cadrul evenimentului care va marca închiderea oficială a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Printre aceștia se numără Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma și José González.

Evenimentul de închidere al TM2023 va avea loc în perioada 7 – 10 decembrie și este intitulat „Timișoara 2023 la nesfârșit”, fiind organizat și finanțat de primărie, prin Centrul de Proiecte. Acțiunea se va desfășura în cinci locuri emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiș, Cinema Victoria și MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”.

Suntem la finalul unui an al excelenței pentru Timișoara – și totodată punctul de start pentru un nou început. Vă invit pe fiecare să privim retrospectiv spre anul 2023, an în care Timișoara a fost, alături de orașele Veszprém din Ungaria și Elefsina din Grecia, sub reflectorul cultural al întregului continent. Am convingerea că Timișoara a reușit să contribuie în mod consistent și semnificativ, în acest an, la consolidarea unei bune imagini a României în Europa. Cu o moștenire culturală bogată, cu o comunitate artistică vie și foarte puternică, Timișoara a dovedit prin fiecare dintre miile de evenimente produse în acest an, forța unică pe care o are, de a aduce oamenii împreună, de a construi comunități puternice, de a reda și redescoperi locuri, de a crea conexiuni. Programul cultural național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un motor al unei transformării profunde și fără precedent a oamenilor, a comunităților, a locurilor și a orașului, iar toate aceste transformări vor avea un impact pozitiv puternic pe termen lung, aducând Timișoara mai aproape de valorile europene care au consacrat-o: libertate, democrație, stat de drept, toleranță, demnitate umană, egalitate, respectarea drepturilor omului, adică acele valori pe care cred că fiecare român, din orice colț al țării și le dorește și pentru care timișorenii au luptat. Momentul aniversar pe care îl pregătim pentru acest final de an și prin care marcăm totodată o nouă etapă a acestei călătorii unice, îmi doresc să ne aducă pe toți împreună în Piața Unirii și în toate locurile atât de frumoase ale acestui oraș. Vă invit să celebrăm împreună, Timișoara, din 7 decembrie, cu aceeași bucurie cu care sărbătorim fiecare nou început”, a declarat Ramona Laczko David, coordonatorul programului Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii.

Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferințe, toate cu acces gratuit. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timișoara 2023.

2023 este un an de succes. Anul în care Timișoara a schimbat prin cultură percepția despre România. Am reușit să le arătăm celor care ne-au vizitat sau care au intrat în contact cu programele culturale pe care le-am avut în alte orașe, cât de mult diferă prejudecățile lor de realitățile noastre. Timișoara este un oraș european. Strategia noastră prin care schimbăm comunitatea prin investiția în cultură continuă și anii viitori. 2023 este doar începutul unei călătorii în care punem în evidență cultura care respectă diversitatea pe care Timișoara o are. Este miza noastră de a arăta că atunci când investești în cultură aduci prosperitate comunității întregi. Le mulțumesc tuturor celor care fac parte din povestea de succes a Timișoarei”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Programul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit” va fi anunțat în data de 20 noiembrie, AICI!