Un scandal a izbucnit între PNL Timiș și PSD Timiș. Consilierii județeni PSD urmează să solicite revocarea liberalului Alexandru Proteasa din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. Asta după ce o anchetă jurnalistică a scos la iveală legăturile lui Proteasa cu o companie care construiește un centru comercial la Moșnița Nouă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alexandru Proteasa, este personajul principal al unei anchete jurnalistice care demonstrează legături puternice de afaceri între acesta și o companie care are contracte de milioane de lei chiar cu instituția pe care Proteasa o reprezintă la cel mai înalt nivel. Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș vor demara procedura de revocare din funcție a vicepreședintelui Proteasa și vor semnala organele de anchetă pentru a verifica posibile fapte asimilate corupției. Alexandru Proteasa este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește în comuna Tomnatic. Chiar dacă neagă acest lucru, este contrazis exact de președintele Alin Nica. Această importantă investiție, care a beneficiat de o suplimentare a fondurilor de 4 milioane de lei, nu este terminată și deja are semne de degradare. În tot acest timp, compania contractată pentru a duce la bun sfârșit acest proiect lucrează pentru o societate comercială din Moșnița Nouă ce aparține familiei lui Alexandru Proteasa și care construiește un centru comercial. Evident, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș neagă totul, însă dovezile par a fi foarte clare. În acest context, asupra acestuia planând o serie de suspiciuni și posibile conflicte de interese, în cel mai scurt timp consilierii județeni ai Partidului Social Democrat vor solicita revocarea din funcție a lui Alexandru Proteasa, iar mai apoi se va sesiza Parchetul General pentru a demara o anchetă penală în acest caz”, a transmis PSD Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe de altă parte, PNL Timiș a decis să-i solicite lui Marcel Ciolacu retragerea sprijinului pentru deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

În urma dezvăluirilor jurnalistice apărute recent în spațiul public, PNL Timiș solicită premierului Ciolacu retragerea sprijinului pentru deputatul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Totodată, PNL Timiș atrage public atenția asupra suspiciunilor de fraudă și corupție care planează asupra activității deputatului PSD, cu încredere că instituțiile abilitate se vor autosesiza în vederea derulării de controale. Până în prezent, deputatul Alfred Simonis a adoptat tactica struțului care își ascunde capul în nisip și nu a făcut nimic să clarifice sau să infirme acuzațiile care par să curgă ca un fluviu la adresa sa, atât în presa scrisă, cât și pe rețelele de socializare”, a informat PNL Timiș.

Din ancheta jurnalistică publicată de anchetatorii.ro aflăm că „în administrarea bunurilor mobile și imobile deținute, Simonis a luat decizii interesante prin înstrăinarea acestora către membrii familiei prin acte de vânzare-cumpărare sau donație, ceea ce conduce la ipoteza că Simonis își disimulează deținerea reală a bunurilor din cauza funcțiilor pe care le ocupă în fruntea statului român. Pe lângă veniturile declarate ca urmare a activității parlamentare, Simonis Alfred a declarat că în urma căsătoriei și a nașterii celor doi copii, a primit sub formă de cadouri 165.600 euro, din care 36.800 euro la nuntă, 39.800 euro la botezul primului copil și 89.000 euro la botezul celui de-al doilea copil. În aceeași perioadă, a primit sub formă de donație de la socrul său Mitocariu Gheorghe suma de 60.000 de euro, de la mama sa Simonis Georgeta 44.000 de lei și de la frații săi Simonis Gerald Oscar și Popovici Nicolae Cristian câte 23.000 de lei”.

Mai mult, PNL Timiș susține că un membru al familiei lui Alfred Simonis l-a amenințat pe vicepreședintele PNL și al CJT, Alexandru Proteasa, deoarece acesta a refuzat să comită ilegalități pentru a ajuta familia Simonis.

Discuția dintre cei doi, care se încheie cu amenințarea ”și tu și Nica meritați să fiți bătuți în stradă”, va fi predată autorităților atunci când se va declanșa ancheta în acest caz extrem de grav. Ne așteptăm ca deputatul Simonis să încerce o delimitare de fratele său, lucru imposibil având în vedere faptul că soția deputatului este partener de afaceri și acționar în Global Reconssim, firma lui Gerald Simonis, finanțator declarat al președintelui interimar al Camerei Deputaților”, a transmis PNL Timiș.