Fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PNL, s-a aflat vineri la Timișoara cu scopul de a-i împăca pe liberali. Asta în condițiile în care mai mulți primari și-au arătat nemulțumirea cu privire la Alin Nica, liderul PNL Timiș.

Aici nu este vorba de arbitraj. Este vorba de o activitate a PNL și știu că sunt foarte multe discuții, știu că sunt foarte multe zvonuri. Tocmai de aceea am venit să le clarificăm și după aceea ne vedem liniștiți de treabă. Nu se pune problema să-l schimbăm din funcție pe Alin Nica, pentru că dacă ar fi o astfel de situație, decizia se ia în Biroul Politic Național. Cum în Biroul Politic Național nu am avut o astfel de abordare, ne vedem de treabă”, a afirmat Nicolae Ciucă, înainte de ședința pe care liderul PNL a avut-o cu primarii PNL din Timiș.

Discuțiile au durat cinci ore, iar la final, Nicolae Ciucă a declarat că Alin Nica a primit voturi favorabile.

A fost supusă la vot situația ca atare și votul a fost cât se poate de favorabil actualei conduceri, ca atare conducerea își vede în continuare de treabă. Tocmai asta rămâne în sarcina actualei conduceri a filialei, să rezolve aceste probleme. Problemele nu sunt atât de grave, acolo unde sunt foarte grave a rămas să continuăm discuțiile și să vedem care este soluția pentru că până la urmă aceste chestiuni țin de relații interpersonale, de orgolii personale și când vrei să faci echipă într-o filială de partid politic trebuie să faci și sacrificiu de orgoliu. Nu sunt probleme foarte grave, ci care țin de anumite relații personale care trebuie rezolvate. Aici intervine abilitatea și măiestria liderului de filială”, a afirmat președintele PNL.

De asemenea, Alin Nica a precizat că „filiala eu zic că va ieși întărită pentru că toate aceste zvonuri care s-au derulat în ultima vreme legat de problemele din filiala PNL Timiș au fost hrănite și dezvoltate de adversarii noștri politici, iar acest moment al adevărului l-am solicitat chiar eu, astfel încât colegii mei să nu mai fie supuși tirului, asaltului venit din partea opozanților noștri din exterior, ci să fie o edificare asupra situației de la noi din partid și cred că am reușit acest lucru. Cu această ocazie, evident că au fost și anumite nemulțumiri pe care le vom rezolva în interiorul partidului”.