A fost forfotă mare, duminică seara, în centrul Timișoarei. Asta pentru că s-a aprins iluminatul festiv și s-a deschis oficial Târgul de Crăciun. De asemenea, pe scenă a urcat Alina Sorescu.

Nu facem economie la bucurie, la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici și văd foarte, foarte mulți copii bucuroși. Anul acesta am pus cupola mare în Piața Operei împreună cu bradul de Crăciun și, pentru prima oară, am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini și alte instalații. Câteva săptămâni, în acest centru al Timișoarei, vrem să contribuim să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie”, a declarat Dominic Fritz, prezent la deschiderea evenimentului.

Târgul de Crăciun din acest an costă Primăria Timișoara aproximativ un milion de lei. Bradul este unul artificial și a fost cumpărat anul trecut.

Anul acesta o să includem și Piața Sfântul Gheorghe. Din păcate, se pare că s-a răsturnat tirul și n-au ajuns figurinele la timp, dar o să fie și acolo (n.r. decorațiuni de Crăciun). Avem un patinoar în Piața Libertății, legat de str. Alba Iulia. Avem roata tot ca anul trecut, aici, în Operei, avem și câteva carusele la Fântâna cu Pești. Toată lumea va găsi ceva. Bineînțeles că acum este mare, mare aglomerație și trebuie să stai la coadă, dar în următoarele săptămâni sunt sigur că lumea va găsi un loc pentru multă distracție și bucurie în centru. Anul acesta avem în centru și un trenuleț polar, care va circula pentru prima oară și vrem cu asta să oferim ceva și pentru copiii mici”, a detaliat Dominic Fritz.

Târgul de Crăciun din Timișoara va rămâne deschis până la data de 14 ianuarie 2024.

Foto: Facebook Visit Timisoara