COMUNICAT DE PRESĂTransformă picătura în infinit”

„An de an milioane de oameni au nevoie urgentă de o transfuzie în timpul intervenţiilor chirurgicale, în gestionarea unor boli care necesită componente sangvine sau pentru a le fi salvată viaţa după ce au suferit un accident.

Întelegând importanţa fiecărei picături de sânge  şi sub îndemnul „Nu mai trebuie să mergi tu la Centrul de Transfuzie, vine Centrul de Transfuzie la tine!”, astăzi, 19 decembrie 2023, în intervalul orar 8.00-13.00 la  Secţia Clinică de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a avut loc acţiunea umanitară de colectare de sânge Transformă picătura în infinit”.

 Acţiunea a fost iniţiată de către personalul Secţiei Clinice de Chirurgie Toracică împreună cu cel din Secţia Clinică ATI I şi Unitatea de Transfuzii Sanguine I. Această colectă mobilă a fost dedicată doar angajaţilor unităţii sanitare şi  s-a  desfaşurat cu sprijinul  Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara care a asigurat atât resursele materiale  cât şi resursele umane necesare. Au răspuns „prezent”  şi s-au înscris pentru donare un număr de peste  65 angajaţi  dornici să susţină  acest demers şi să doneze sânge.

Suntem mândri şi le mulţumim colegilor nostri pentru initiativă şi pentru gestul nobil de a dona picături de viaţă!

Manager,

     Conf. Univ. Dr. Maliţa Daniel Claudiu

Alte informaţii AICI