COMUNICAT DE PRESĂ
„Așa cum se știe, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara este una din instituțiile medicale cu tradiție din orașul de pe Bega. Pentru a crește calitatea serviciilor oferite, în mod permanent, unitatea noastră sanitară a căutat cele mai bune soluții și a făcut toate eforturile pentru a asigura dotările materiale necesare, astfel încât, alături de profesionalismul cadrelor medicale, să-și ducă la îndeplinire cu succes misiunea.
În această idee, dincolo de aparatură medicală de ultimă generație, înnoirea parcului auto cu autovehicule nepoluante a fost una din prioritățile conducerii Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în acest an, întrucât costurile legate de transportul interdisciplinar și divers sunt ridicate, cunoscut fiind faptul că spitalul nostru este unul pavilionar și funcționează, pe orizontală, în 14 locații răsfirate pe raza municipiului Timișoara.
Cum toate aceste locații trebuie permanent aprovizionate cu toate materialele necesare bunei desfășurări a activității pentru a oferi servicii medicale de calitate, competitive, echitabile, eficace şi eficiente, care să ȋmbunătăţească starea de sănătate şi să crească nivelul de satisfacție al pacienţilor care se adresează unității, am decis să accesăm fonduri de mediu pentru schimbarea parcului auto. Și am reușit!
Astfel, în prezent, parcul auto al spitalului nostru a fost reînnoit cu un număr de 8 mașini electrice. Precizăm că, în cursul acestui an, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a accesat programul Rabla Plus de la Ministerul Mediului, program prin care, din Fondul de Mediu, a obtinut subvenția de maxim 120.000 lei/mașină electrică achiziționată. În această toamnă, prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), s-a derulat o procedură simplificată în urma careia s-au achizitionat: 5 autoturisme Dacia Spring și 3 autoutilitare Renault Kangoo, toate prietenoase cu mediul înconjurător. Valoarea totală a investiției a fost de 1.150.715 RON din care spitalul nostru, din fonduri proprii și cu ajutorul Primăriei Municipiului Timișoara, a achitat suma de 213.715 lei, diferența de 937.000 lei fiind subvenționată prin ecotichete din Fondul de Mediu.
În perioada următoare, unitatea noastră printr-un Proiect finanțat din fonduri europene intenționează să achiziționeze și instaleze, în curtea spitalului, propriile stații de încărcare pentru mașinile electrice. În această idee, grație achiziției, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara preconizează o reducere substanțială a costurilor de transport, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Vă mulțumim!
Manager,
Conf. Univ. Dr. Daniel Claudiu Malița„
Alte informaţii AICI
Preluări foto: dacia.ro/business.renault.ro/spitalul-municipal-timisoara.ro
Be the first to write a comment.