Primarul Dominic Fritz a făcut un apel la Mihai Ritivoiu, prefectul PSD de Timiș, să solicite Guvernului deblocarea angajărilor în spitalele din Timișoara.

Doar la nivelul celor 3 spitale aflate în subordinea municipalității – cel de copii, Municipal și Babeș – avem 400 de posturi vacante. Cadre medicale care ar trebui să fie prezente în spitale și să ofere servicii medicale timișorenilor și pacienților din întreaga regiune care vin la Timișoara să se trateze. E o situație care nu a apărut de azi pe mâine. E rezultatul proastei gestionări a unui sector care ar fi trebuit să fie prioritate națională. O bătaie de joc la adresa sănătății timișorenilor, care trebuie oprită”, a declarat Dominic Fritz.

Așadar, edilul-șef a cerut prefectului de Timiș să transmită guvernului Ciolacu-PNL necesitatea urgentă de a debloca angajările în spitalele din Timișoara.

Pe de altă parte, Mihai Ritivoiu a afirmat că la nivelul spitalelor de stat din județul Timiș ar fi peste 800 de posturi vacante pentru care se solicită deblocarea la Ministerul Sănătății.

Ieri, la ora 12.30, a avut loc o ședință în care am invitat conducerea tuturor spitalelor de stat din Timiș și, ca urmare a acestei discuții, DSP-ul a primit sarcina să centralizeze datele și să le trimită la București. Ăn acest moment, numărul total de posturi disponibile și pentru care se solicită deblocarea la angajare în județul Timiș: 188 de medici, 297 de asistenți medicali, 19 posturi la personal de specialitate cu studii superioare, 40 de posturi alt personal cu studii medii și 326 de posturi de personal auxiliar și TESA. Acestea sunt posturile vacante în sistemul medical de stat din județul Timiș. Având în vedere că săptămâna trecută au fost semnale pe ce înseamnă dificultatea în care se află spitalele, am centralizat toate aceste cifre, pe care le-am trimis la Ministerul Sănătății. Din ce am înțeles, intenția Ministerului Sănătății este chiar în această săptămână să deblocheze prin memorandum aceste concursuri de angajare”, a explicat prefectul de Timiș.