Timişoara a reînceput lungul parcurs de reprofilare ca mare şi important oraş al României, după ani de zile de izolare generată de o clasă politică locală modestă, fără lideri cu anvergură.
După anii efervescenţi ’90, când Timişoara a trăit plenar din amintirea momentelor eroice de la Revoluţie, au urmat perioade lungi în care municipiul nu a mai strălucit cu nimic. Doar refuzul timişorenilor de a merge cu valurile politice la modă în ţară a mai scos în evidenţă Timişoara. Apoi au fost anii de ruşine naţională, când din cauza unui om orchestră, plin de iniţiative ridicole, Timişoara a fost subiect de bancuri în emisiunile matinale de pe la posturile de radio centrale sau în presa de duzină de la nivel central.
Acum, după anul capitalei culturale, Timişoara ar putea să-şi recapete faima, dar şi să se dezvolte mai repede. 2023 a adus evenimente culturale, sociale importante, oraşul a fost promovat profesionist în presa naţională şi internaţională, a fost vizitat de personalităţi culturale, mari artişti, dar şi de lideri politici importanţi, cum ar fi preşedintele Germaniei. 2024 a debutat foarte bine pentru Timişoara, care prin intermediul primăriei şi a consiliului local a oferit premiul pentru valori europene doamnei Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova.
Evenimentul de la cinematograful Timiş a fost un bun prilej pentru ca oraşul să fie din nou în prim planul jurnalelor de ştiri. Cu un discurs excelent, cu eleganţa sobră care a făcut-o celebră în lume, Maia Sandu a pus bazele unui pod simbolic între cel mai cosmopolit oraş al României şi Chişinău. Astfel, Timişoara devine oraş ambasador pentru dificilul parcurs al Republicii Moldova spre Europa.
Be the first to write a comment.