Polițiștii i-au prins pe criminalii migrantului de 22 de ani care a fost găsit într-o baltă de sânge pe o stradă din Timișoara, în această săptămână. În acest caz, cinci pakistanezi au fost arestați pentru omor.

În data de 31.01.2024, în jurul orei 2218, un martor a apelat SNUAU 112, sesizând faptul că pe str. Căprioarei, la intersecția cu str. Tigrului din mun. Timișoara, se află o persoană căzută pe marginea drumului și pare că în apropierea sa se observă urme de sânge. Organele de poliție s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate de martor se confirmă. Deplasându-se la fața locului, organele de poliție au găsit pe partea carosabilă o persoană de sex masculin decedată, prezentând pe suprafața corpului mai multe plăgi înjunghiate. Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat faptul că un număr de 5 cetățeni pakistanezi au săvârșit în coautorat infracțiunea de omor asupra unui cetățean afgan, constând în aceea că în data de 31.01.2024, în jurul orei 2208, în timp ce se aflau pe str. Căprioarei din mun. Timișoara, jud. Timiș, în urma unui conflict spontan, au agresat fizic victima de sex masculin, aplicându-i lovituri cu cuțite, cu picioarele, precum și cu un obiect contondent (o țeavă metalică), provocându-i victimei mai multe leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia în aceeași dată și în același loc”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat, joi seara, în București, un grup de șase pakistanezi, existând suspiciuni rezonabile că printre aceștia se regăsesc autorii crimei. Totodată, a rezultat bănuiala că aceștia intenționau să părăsească în mod fraudulos teritoriul României, încercând să se sustragă urmăririi penale.

Astfel, s-a procedat la ridicarea acestora, fiind conduși la Timișoara.

În urma audierilor efectuate de procurorul de caz, sprijinit de organele de cercetare penală, în cursul zilei de 02.02.2024 s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 5 cetățeni pakistanezi, sub aspectul săvârșirii de către aceștia a infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C. pen., cu aplic. art. 77 lit. a C. pen. În aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și a formulat propunere de arestare preventivă față de cei 5 inculpați, fiind sesizat în acest sens judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș. În urma soluționării propunerii, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de toți inculpații pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.