Avansează proiectul în ceea ce privește construcția noului stadion „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, anunță că, luni, s-a obținut de la Ministerul Finanțelor avizul necesar demarării investiției. Acest document este obligatoriu pentru realizarea noii arene.

Urmează noi pași care să ne apropie de ceea ce ne dorim cu toții, dar este foarte important de precizat că nu putem realiza în câteva săptămâni ceea ce alții au tărăgănat zeci de ani. Facem, însă, tot ceea ce depinde de noi pentru a mișca lucrurile cât mai repede și, ca să mă asigur că avizul MF nu stă rătăcit în vreun birou, am fost azi personal la minister. Calendarul legislativ pentru o investiție de o asemenea amploare prevede ca, ulterior emiterii avizului Ministerului Finanțelor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să anunțe deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ (Hotărâre de Guvern) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții. După finalizarea procedurii de consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern intră pe circuitul de avizare și apoi la Secretariatul General al Guvernului pentru introducerea acestuia pe ordinea de zi a ședinței de Guvern”, a explicat Alfred Simonis.

Potrivit deputatului PSD de Timiș, următorul pas îl reprezintă aprobarea HG-ului și publicarea în Monitorul Oficial, iar abia apoi Agenția Națională pentru Sport și Consiliul Județean Timiș trebuie să facă demersurile necesare pentru obținerea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă demolarea actualei arene.

Este foarte important de precizat că, în paralel, Compania Națională de Investiții, va demara procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția noului stadion, iar ordinul de începere a lucrărilor se va da după finalizarea demolării de către Consiliul Județean Timiș”, a detaliat liderul PSD Timiș.