PNL Timiș a stabilit cine este candidatul din partea partidului la Primăria Dumbrăvița. Este vorba de omul de afaceri Cristian Rusu, consilier local și președinte al PNL Dumbrăvița.

Interesant este faptul că Cristian Rusu este susținut pentru funcția de primar al Dumbrăviței și de Victor Malac, fost edil la Dumbrăvița, din partea PSD, și de pesedistul Daniel Cionca, consilier local și vicepreședinte al PSD Dumbrăvița.

Noi am început încă de anul trecut să facem demersurile necesare pentru pregătirea candidaturii noastre pentru 2024. În sensul ăsta, organizația PSD a organizat o adunare cu membri de partid, unde mi-am anunțat intenția de a candida ca și primar la Primăria Dumbrăvița. Am primit în unanimitate voturile pentru a face aceste demersuri și de aici au început discuțiile. Când i-am comunicat la domnul președinte care e intenția mea, a zis că el vede lucrurile altfel și de aici au plecat toate discuțiile. Anul ăsta, în luna ianuarie, am fost invitați, eu în calitate de președinte al organizației PSD Dumbrăvița și consilier local, împreună cu domnul Cionca, vicepreședinte al organizației PSD Dumbrăvița și consilier local, la o televiziune locală din oraș. În timpul dezbaterilor, a intervenit domnul președinte Simonis, după un monolog de aproximativ 15 minute, cu subiect și predicat a spus că nu ne susține pe noi pentru candidatura la Primăria Dumbrăvița. Nu sunt de acord cu opinia domnului președinte Alfred Simonis de a desemna un alt candidat, de la un alt partid, să vină să preia candidatura pentru alegerile din 2024. De aceea am hotărât împreună cu Biroul Executiv Local și organizația PSD din Dumbrăvița să susținem candidatura domnului Cristian Rusu pentru alegerile din 2024 la funcția de primar. Ne dorim ca Primăria Dumbrăvița să revină acolo unde a fost. De ce nu, poate și mai mult, pentru că posibilități sunt. Sunt convins că vom câștiga alegerile. Nu voi susține nici eu, nici Biroul Executiv Local, nici membrii PSD, nu vom susține candidatura doamnei care a venit de la un alt partid, este la un alt partid pentru funcția de primar”, a afirmat Victor Malac, joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Timiș.

Vă amintim faptul că Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a anunțat că o va susține pe Alina Sperlea la Primăria Dumbrăvița.

Nu pot să accept acest mod sovietic, oarecum dictatorial de a conduce o organizație în care eu trebuie să stau să văd ce o să spună pixul dumnealui. Ne dorim o construcție sănătoasă, vrem să creăm o echipă solidă cu care să livrăm ceea ce oamenii așteaptă. Din acest motiv am decis împreună cu Biroul Executiv, Biroul Permanent Local și membrii PSD Dumbrăvița să susținem candidatura domnului Cristian Rusu la Primăria Dumbrăvița”, a declarat Daniel Cionca.

Mă bucur, apreciez susținerea organizației PSD, mai ales a domnului primar și domnilor vicepreședinți, și cred că vom reuși să facem o echipă care nu trebuie să facă minuni, trebuie doar să întoarcă cetățenilor ceea ce cetățenii plătesc sub formă de taxe și impozite. Pare așa de simplu, dar este extrem de greu. Cu administrația actuală este imposibil de realizat”, a declarat Cristian Rusu, candidatul PNL la Primăria Dumbrăvița, prezent la conferința de presă.