Sorin Grindeanu a realizat, vineri, o vizită pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. Ministrul Transporturilor a anunțat că există posibilitatea ca circulația să fie deschisă pe tronsoane.

Se lucrează, așa cum ați văzut în ultima vreme. Este o mobilizare cam 500 de muncitori, utilaje. Se lucrează 24 din 24 pe lucrările care pot fi făcute 24 din 24. Și anume, terasamentele. Eu cred că termenul asumat, acela de vară va fi respectat. Mai mult decât atât, am avut discuții și cu responsabilul de șantier de aici și o să am și cu decidenții la nivel național ai acestei companii. Mi-aș dori, dacă vom găsi soluțiile potrivite, să dăm chiar pe tronsoane drumul la această centură. Adică dacă poate să termine lucrările mai repede de la Ghiroda, de exemplu, până la Moșnița, să nu stăm până în iulie, când ar fi gata toată și să dăm pe tronsoane drumul la această centură, astfel încât în iulie, în vara aceasta, să se termine cu totul. Asta ar fi o chestiune pe care o s-o decidem dacă situația din șantier o permite în zilele următoare și pare la prima vedere că se poate acest lucru, din ce mi-au spus responsabilii de șantier, și am scoate o parte din traficul din oraș”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Centura de sud a Timișoarei este finalizată de către asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL. Valoarea contractului se ridică la aproape 80 milioane de euro.