Încă două blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic cu bani europeni. Primăria anunță că a semnat contractele de execuție pentru imobilele situate pe strada Brândușei, nr. 12, și Deliblata, nr. 21. După finalizarea lucrărilor, locatarii din 132 de apartamente se vor bucura de confort termic și facturi mai mici la energie.

Este prevăzută reabilitarea termică a imobilului de pe strada Brândușei, nr. 12, care include 88 de apartamente, cu termen de finalizare 7 luni și jumătate de la data ordinului de execuție. Investiția totală a lucrărilor de eficientizare energetică se ridică la 2.171.770.79 lei (fără TVA). Valoarea totală pentru reabilitările imobilului pe strada Deliblata, nr. 21, este de 1.050.130.27 lei (la care se adaugă TVA) și vizează creșterea confortului termic în 44 de apartamente. Termenul de finalizare este de șase luni și jumătate de la semnarea ordinului de execuție a lucrărilor”, a informat Primăria Timișoara.

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de blocuri, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 37 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale. La finalul programului, în mai bine de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite.