Zeci de angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, de la cântarul de la vama Nădlac 2, au fost săltați, marți dimineața, de polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție, într-un dosar de corupție. Concret, 47 de angajați sunt acuzați de faptul că ar fi primit șpagă de la șoferii de la automarfare care trebuiau cântărite la intrarea și ieșirea din țară.

La data de 13.02.2024, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Sibiu și DGA – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pun în executare 2 mandate de percheziție domiciliară la tonetele I și II, sens ieșire din țară în ACI Nădlac 2. Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către 47 de funcționari publici din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În cauză, se beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara”, a transmis DGA.

Cei 47 de angajați ai DRDP Timișoara au fost conduși la sediul DGA Arad.

Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor. Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea #CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate. Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție. Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții”, a informat DRDP Timișoara.