Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a fost înregistrat în timp ce folosește un limbaj colorat. Asta în timp ce face schimb de mesaje vocale cu Alina Sperlea, candidatul pe care PSD Timiș a luat decizia de a-l susține pentru funcția de primar la Dumbrăvița.

Vă amintim faptul că Victor Malac, fost primar al Dumbrăviței, și consilierul local Daniel Cionca au anunțat că, împreună cu aproape toți pesediștii din Dumbrăvița, îl susțin pe candidatul PNL la Primăria Dumbrăvița, Cristian Rusu.

Ăsta-i mort, ce mai contează. Pierzi energii, că mă scoți din sărite. În loc să vorbești cu oamenii, tu te cerți cu prostul ăsta de Cionca, care-i un retard. Un retard. Nu-i mai băga în seamă, nu-ți mai consuma energia cu niște prostii, că oricum e clar că nu putem să ne împăcăm cu ei. Dacă Malac înțelege oferta mea bine, dacă nu să se ducă în mă-sa. Îi dizolv și la revedere”, spune Alfred Simonis. președintele PSD Timiș, în primul mesaj. Vă reamintim că Biroul Permanent Județean al PSD Timiș a votat în noiembrie 2023 dizolvarea filialei Dumbrăvița, după mai multe scandaluri interne înainte și după ultimele alegeri locale”, ar fi spus Alfred Simonis în primul mesaj vocal.

De asemenea, în al doilea mesaj, liderul PSD Timiș a precizat că are ultimul cuvânt de spus atunci când vine vorba de desemnarea candidaților partidului: „Pierzi energiile cu proști. Spune-le că nu mai contează ce vor Malac și Cionca, eu am primit oferta de la PSD, am acceptat. Au declarația mea de acum două zile, că nu mai e Malac cu ești tu. Ce mai contează ce zice Malac, poate nu știi cum funcționează: eu semnez candidaturile. Nu scrie niciunde că președintele filialei din localitate pune candidatul. Eu semnez candidatul, eu fac propunerile din partea PSD”.

În ultimul mesaj, Alfred Simonis folosește un limbaj colorat: „Alina, eu obosesc, să știi. Ți-am spus de 1.000 de ori ce am de gând să fac acolo. Nu mă întreba în fiecare zi de patru ori același lucru, că nu mai duc, să mor io. Dă-i în p..a mea, să aleagă ei ce vor acolo. Ți-am spus ce fac eu, nu ce fac ei”.

Contactat de Pressalert.ro, Alfred Simonis a afirmat că ar fi vorba de un trucaj.

Cineva a făcut un montaj ordinar, care a fost lansat în spațiul public în timp ce eu anunțam trecerea de la PNL la PSD a doi primari, de la Deta și Șandra. Obiectivul lor a fost acela de a acoperi scandalul mediatic care arată degringolada din PNL Timiș, atât. Eu nu am folosit aceste cuvinte, nu am vorbit cu nimeni. E un montaj ordinar”, a declarat liderul PSD Timiș.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Alfred Simonis a anunțat că Petru Roman, primarul orașului Deta, și Luchian Savu, primarul comunei Șandra, au renunțat la PNL și vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an.

Eu am tranșat în câteva rânduri situația organizației Dumbrăvița. Cei care au ocupat funcții de conducere în organizație nu le mai ocupă. Organizația PSD Dumbrăvița a fost dizolvată, a avut loc o întâlnire a noii echipe, s-au făcut alegeri, avem un nou președinte, noi vicepreședinți. Am anunțat foarte clar că doamna Alina Sperlea va fi candidatul PSD la Primăria Dumbrăvița. Iar cei care au pierdut în urmă cu trei ani, care au rămas captivi ai unor oameni de afaceri. pentru că discuția mea cu organizația acum trei ani a fost să se îndepărteze de oamenii din cauza cărora au pierdut alegerile în Dumbrăvița. Ne-au spus că nu se poate, că nu se pot delimita. Pe cale de consecință, am dizolvat organizația. E clară, tranșată decizia, Alina Sperlea va fi candidatul nostru la Dumbrăvița. Domnii care au decis să susțină pe altcineva, fiecare are opțiunea să susțină pe cine dorește, că de-aia trăim în democrație. Domnii (n.r. Victor Malac și Daniel Cionca) sunt membri de partid. Organizația PSD Dumbrăvița condusă de doamna Sperlea, coordonată de doamna Sperlea, va decide ce se va întâmpla cu domnul Malac și Cionca, dacă-i dă afară sau nu, e decizia organizației locale”, a declarat Alfred Simonis, vineri, în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Timiș.