Stadionul „Dan Păltinișanu” este tot mai aproape de a fi demolat. Miercuri, în ședința Consiliului Județean Timiș, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la trecerea unor bunuri din domeniul public în domeniul privat al județului Timiș, în vederea demolării vechii arene.

Din concluziile cuprinse în proiectul întocmit de S.C Europroiect S.R.L. privind evaluarea siguranței structurilor construcțiilor la Stadionul Dan Păltinișanu, rezultă că infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcționale curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale. Astfel a fost restricționat accesul publicului pe stadion la evenimentele sportive încetând deci uzul public”, aflăm din proiectul de hotărâre.

Pe lista bunurilor imobile care au trecut din domeniul public în domeniul privat al județului Timiș se găsesc scaune, birouri, tribună acoperită, grupuri sanitare, post trafo, case de bilete și garduri.

Avem nevoie de hotărârea de Guvern ca să putem demola stadionul. Așa este legislația. Fără hotărârea de guvern nu se poate face demolarea. Avizele de la Ministerul Finanțelor, de la Mediu, de la celelalte ministere de resort au venit deja, urmează hotărârea de Guvern”, a explicat Alexandru Iovescu, consilier județean PSD.

Cu bani de la Guvern, în locul vechii arene „Dan Păltinișanu” va fi construit un stadion nou, cu 30.000 de locuri. Investiția se ridică la 167 milioane de euro.