Consiliul Județean Timiș a recepționat, luni, clădirea noii Maternități Bega a Spitalului Județean Timișoara. Imobilul cu patru etaje se întinde pe o suprafață de 5.434 de metri pătrați utili și va avea un total de 126 de paturi.

Sănătatea a fost o prioritate a viziunii mele de dezvoltare a județului. Am conturat în jurul Spitalului Județean Timișoara un adevărat hub medical care va deservi cetățenii la standarde europene. Maternitatea constituie o premieră medicală extrem de importantă, fiind singura maternitate publică din Timișoara construită în ultimii 50 de ani. Este un exemplu de proiect european de succes dus la bun sfârșit de echipa mea din Consiliul Județean Timiș. Mai mult, acesta va fi singurul spital de stat care va pune la dispoziția beneficiarilor procedurile de fertilizare in vitro, de ajutor nu doar pentru timișoreni ci și pentru beneficiari din întreaga zonă de vest a țării”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Noua maternitate va avea o secție ATI, bloc operator, săli de naștere și camere de gardă, precum și compartimente de prematuri, nou-născuți eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. Pe etaje, sunt prevăzute spații pentru însoțitori și vizitatori.

Compartimentarea include la demisol, sectorul de primiri urgențe, vestiare și centrul de imagistică. La parter vor fi centrul de fertilizare in-vitro, secțiile ambulatoriului de specialitate și recepția, la etajele 1 și 2 sunt amplasate cabinetele de consultații pentru secțiile de obstetrică și ginecologie, precum și oficii alimentare. Blocul de naștere, secția de neonatologie și camera de gardă pentru neonatologie sunt la etajul 3, iar la ultimul etaj vor fi compartimentul de terapie intensivă cu o capacitate de 6 paturi și blocul operator. Pe toate etajele vor fi și spații de depozitare pentru lenjerie și deșeuri.

Proiectul a fost finanțat cu bani europeni, iar investiția se ridică la aproape 20 de milioane de euro.

În prezent se află în derulare etapele aferente obținerii autorizației de funcționare a noii maternități, în sarcina CJ Timiș fiind intabularea clădirii și predarea spre administrare Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara după obținerea acesteia”, a transmis CJ Timiș.