Peste mai puțin de trei luni, se vor desfășura alegerile locale, iar în Timiș cel mai mare și mai tare partid din România nu și-a anunțat candidații. Această practică este nouă, ceea ce confirmă faptul că PSD 2.0 sau „Noul PSD” se pregătește să treacă în realitatea virtuală, altfel e greu de explicat comportamentul politic al organizației conduse de domnul Alfred Simonis, al treilea om în statul român.

Despre cum arată statul cu domnul respectiv în fruntea sa cu siguranță vom mai afla lucruri interesante în perioada următoare, însă dincolo de produsul politic cel mai de succes din istoria PSD Timiș situația în care a ajuns partidul în vestul țării este una cel puțin penibilă. Se știu motivele pentru care pesediștii cei mai bine plasați în funcții la București nu și-au lansat candidații: liderii nu ar mai vrea să se complice, să ia la picior cartierele orașului sau comunele periurbane, unde ar da cu ochii de dezvoltările imobiliare haotice, de combinații ale căror mirosuri sunt apăsaţi, etc.

În plus, în toate sondajele de opinie, corifeii naționali ai PSD Timiș stau atât de prost, încât nu ar risca o umilință în fața PNL. Iar pentru asta fac jocuri naționale cu întreg partidul și speră să-i prostească pe partenerii liberali cu liste comune, astfel încât la CJT să candideze un pesedist, iar la primărie cel mai reevaluat penelist, domnul Nicolae Robu. Dacă vor fi liste comune, atunci dorința liderului național al PSD provenit din Timiș, domnul ministru Sorin Grindeanu, va fi îndeplinită: Alfred Simonis, cel pe care el l-a adus la un asemenea nivel amețitor din politică, va candida pentru funcția de președinte al CJT. Dacă nu vor fi liste comune, ceea ce e puțin probabil în Timiș, atunci PSD va fi partidul care va pierde la scor alegerile locale. Însă cum toată conducerea PSD actuală se raportează la județul Timiș e greu de crezut că domnul Simonis va fi lăsat repetent în luna iunie a anului 2024. Mai ales că domnul ministru Grindeanu se afișează deja pe panouri publicitare cu președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

E vorba despre panouri cu tehnologie LED (slideshow), nu panouri fotovoltaice, utilizate pentru optimizarea energetică a unor imobile nou construite de dezvoltatori imobiliari de succes…

Preluare foto: ades.tv