Primăria Timișoara are în plan să cumpere mobilier modern în valoare de șase milioane de euro, cu scopul de a dota 1.300 de săli de clasă. Instituția anunță că a primit unsprezece oferte pentru toate cele patru loturi: învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Ofertele intră acum în faza de evaluare.

Schimbăm tot mobilierul din grădinițele, școlile și liceele timișorene, pentru ca toți copiii, indiferent dacă învață la o școală de cartier sau în centru, să aibă aceleași condiții în clase și laboratoare. Cei mai mulți copii vor începe noul an școlar în clase cu mobilier nou și cu dotări moderne, și, treptat, în următoarele luni, toți copiii din Timișoara vor avea aceleași condiții de studiu. E cel mai ambițios proiect de modernizare a învățământului timișorean de decenii și face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației pentru dezvoltarea Timișoarei”, a spus primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată totală a achiziției este de 25 milioane de lei, fără TVA, fiind cea mai mare investiție în educație din ultimele decenii.

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare pentru dotarea a 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT. Vor fi astfel utilate 60 de unități de învățământ și alte 3 unități conexe: Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani. Se estimează că aproximativ 40.000 de elevi vor beneficia de aceste dotări.

Valoarea totală a proiectului este de 86.339.577,59 lei (TVA inclus) din care 72.554.266,89 lei, finanțare europeană, și 13.785.310,70 lei, valoare TVA acoperită prin bugetul de stat. Sursa de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație”, a informat Primăria Timișoara.