De fapt, trebuie să începem prin a ne cere scuze publice față de Alina Sperlea: azi, la data de 21 martie 2024, datoria ei publică către FISC nu mai e de 6,8 milioane lei, ci de 6.915.706! Restul sunt povești! Ce mai zicem, acum, noi manipulatorii, invidioșii și răutăcioșii, despre lecția de corectitudine pe care ne-o ține, în mediul online, inegalabila și preacuvioasa Alina Sperlea (fostă Sasu), candidat PSD 2.0 la Primăria Dumbrăvița? Pe scurt, zicem: că alesul local minte de îngheață lacul de acumulare de pe raza comunei! Și, ce-i trist, e că practică astfel de sporturi extreme cu bună știință, evident, crezând că are de a face cu proști sau cu amibe! Adevărul e că, în lipsa certificatului de atestare fiscală, consilierul local de la marginea Timișoarei a încercat, in extremis, tot soiul de scheme subțiri și scenarii cu frânturi de documente, doar ca să prostească lumea! Oricum, indiferent de eforturi, că-i place sau nu, Alina Sperlea rămâne, în continuare, în baza de date a ANAF, ocupanta poziției cu numărul 2 din topul datornicilor pe persoană fizică a Fiscului bănățean, datorită unui debit (pre)istoric, de acum 12 ani. Doar Alfred Siminic, un alt samsar imobiliar, o depășește!
Acum, ca lucrurile să fie extrem de limpezi, chiar și pentru postacii de serviciu ai doamnei Alina Sperlea (fostă Sasu), două lucruri trebuie clarificate! În primul rând, cazierul fiscal și certificatul fiscal sunt două lucruri distincte – cazierul detaliază fapte sancționate contravențional sau penal (318 tipuri), comise de persoane fizice, juridice sau de entități fără personalitate juridică, în timp ce certificatul evidenţiază obligaţiile fiscale restante și existente în sold, în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii şi nestinse până la data eliberării. Și, evident, ambele sunt importante, într-o ecuație de transparență și moralitate, cu atât mai mult în cazul unei cadidaturi la o funcție publică! Să vii să susții că, atât cazierul, cât și certificatul, sunt irelevante și NU reprezintă NIMIC, pe motiv că există un proces pe rolul instanțelor (litigiu), este cel puțin de noaptea minții! Denotă o lipsă acută și alergie față de carte – Cod Civil și Cod Fiscal!
Da, consilierul local Alina Sperlea a reușit să demonstreze, ieri, că nu are cazier fiscal. Adică, nu are înscrise sancțiuni pe fapte contravenționale sau penale! Și, pe baza hârtiei, a tras concluzia halucinantă (manipulativă) că, datorită cazierului fiscal în alb, are ZERO datorii pe CNP-ul său! Deși, una e cazierul și alta e certificatul! De fapt, Alina Sperlea nu a fost acuzată niciodată că ar avea cazier fiscal, ci datorii la bugetul consolidat al statului român, debit în sumă de 1,4 milioane euro și pe care-l fentează de peste un deceniu! Obligație fiscală pe care o are și azi, 21 martie 2024, așa cum rezultă din fișa de plătitor a ANAF! În fine, tot ieri, fosta doamnă Sasu, la presiunea publică de a-și prezenta certificatul de atestare fiscală (nu cazierul fiscal!), a aruncat pe piață un document, generat pe 20 martie 2024, care ar reprezenta o situație a obligațiilor sale fiscale de plată, la data de 12 februarie a.c, înscris din care rezultă că nu ar avea un debit de 6.8 milioane de lei către ANAF, ci unul de doar 3.285 RON. Un alt delir!
Nici nu mai contează că, la vederea raționamentului cu cazierul fiscal = zero datorii și a documentului cu debitul restant de circa 3.200 de lei, Fisc-ul s-a prăpădit de râs! Realmente! Și, acum, ca totul să fie clar și să nu existe dubii – hârtiuța prezentată de Alina Sperlea nu este altceva decât o fișă de impozit din înstrăinăre de bunuri! Deci, impozit! Nu taxă, nu TVA, nu accize sau alte accesorii fiscale, rezultate din activitatea de samsar imobiliar a Alinei Sperlea! Căci asta are de plătit, până la concurența sumei de 6,8 milioane de lei, chiar și azi, 21 martie 2024, Alina Sperlea: taxe, TVA, accize și accesorii, nu impozit! Ca detaliu, trebuie specificat că documentul fluturat pe online provine din spațiul privat virtual (SPV) al contribuabilului, acolo unde Fiscul ține legătura, până la un punct, cu plătitorii de taxe și impozite! Tot acolo, prin programul GOTICA, persoanele fizice și juridice își văd doar obligațiile la nivel de impozit, dar nu au acces în SACF – administrarea creanțelor fiscale. Că de aceea, orice contribuabil, chiar dacă are acces direct în SPV, ca să-și obțină un certificat de atestare fiscală (nu cazier fiscal!), este obligat să facă o solicitare scrisă către ANAF.
Film artistic
Una peste alta, ca să închidem povestea, documentele ANAF arată clar că, azi, 21 martie 2024, indiferent de ceea ce spune, Alina Sperlea (fostă Sasu) datorează statului român suma de peste 6,9 milioane de lei. Și, debitele, așa cum știe bine și consilierul local de Dumbrăvița, că are acces, prin ANAF, la certificatul său de atestare fiscală, arată exact așa, la milimetru: obligația de plată neachitată la TVA – 1.946.110 RON, obligații fiscale accesorii aferente TVA – 4.969.596 RON, deci, un total de 6.915.706 RON! Și toate aceste sume, provenite din activitățile de samsar imobiliar ale Alinei Sperlea, sunt valabile doar până la data de 1 martie 2024. După această zi, conform Codului Fiscal, din nou, se recalculează accesorile și penalitățile trimestriale, la debitul principal al fostei doamne Sasu, așa cum a rezultat acesta din Decizia de Impunere și Raportul de Inspecție fiscală, ambele cu nr. 6791/6.07.2012.
Că la fel a procedat ANAF Timișoara și în decembrie 2023, când a recalculat-o pe Alina Sperlea (fostă Sasu): i-a emis o nouă decizie de impunere (dosar de executare silită nr. 0/35/30/1/2023/650825) care, ulterior, a fost atacată și pierdută în instanță de către consilierul local, pe data de 4 martie 2024 (dosar nr. 37947/325/2023 – Judecătoria Timișoara). Și pentru că tot suntem la capitolul procese de executare silită – și nu sunt deloc puține! – mai trebuie făcută o preziare, absolut esențială – Alina Sperlea nu a câștigat niciun proces cu ANAF, în ceea ce privește datoria sa, la zi, de 6,9 milioane de lei! Absolut niciunul! Da, în ce privește dosarul 4350/2015, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, aici patroana sub acoperire a echipei de imobiliariști de la A.C.S. Sperlea a câștigat o etapă procesuală, nu un proces! Nimic definitiv sau irevocabil!
Mai exact, conform Hotărârii 38 din 1 martie 2023, ÎCCJ a dispus anularea în parte (nu în totalitate!) a Deciziei de Impunere fiscală nr. 6791 din 6 iunie 2012 a ANAF, acțiune prin care, azi, Alina Sperlea e obligată să plătească 6,9 milioane de lei, sumă ce provine din îndeletnicirile sale de samsar imobiliar: anulează majorități de întârziere/dobânzi calculate pentru perioada 25 octombrie 2005 – 1 iulie 2010! Dar… omologhează, în rest, obligațiile fiscale ale consilierei locale! Adică, certifică faptul că minunata și mirobolanta doamnă Sperlea are de plătit către statul român, cel puțin un million de euro! Bun, meciul dintre ANAF și Sperlea (fostă Sasu) nu e gata nici acum – sentința poate fi atacată cu apel, în termen de 15 zile de la comunicare de ambele părți! Și, cel puțin până azi, Fiscul nu a primit motivarea sentinței, ca să poată face recurs! Deci, mai durează, cu tot cu celelate etape procesuale, dacă se merge până la capăt, încă vreo 3-5 ani!
Până atunci, Alina Sperlea rămâne și continuă, ca de obicei, cu basmele nemuritoare: ”… vă promit că voi ieși public cu povestea vieții mele și cu luptele duse chiar și cu statul român care a vrut să-mi ia abuziv munca mea de-o viață. Am luptat fie el și stat pentru dreptatea mea. Așa vă îndemn pe toți să faceți”. Noi, în schimb, vă îndemnăm să NU vă luați după doamna Sperlea (fostă Sasu), să NU faceți așa și să respectați LEGEA! Evident, ideea nu e că doamna Sperlea se judecă cu Finanțele sau cu statul! Ci că nu o face corect! Cum statul nu a putut pune sechestre asiguratorii pe bunurile consilierei locale, tocmai pentru că doamna Sperlea s-a ascuns și și-a continuat activitățile de agent imobiliar doar prin interpuși, nu arată decât că, în acest joc de-a hoții și vardiștii, buna credință a lipsit cu desăvârșire, încă de la bun început!
Așa că azi, fie că-i convine sau nu, pe documente, doamna Alina Sperlea are o datorie de 1,4 miloane de euro, înscrisă în certificatul de atestare fiscală! Și, în cel mai fericit caz, dacă o fi cu noroc, instanța o va diminua, dar debitul cu șase zerouri tot va rămâne pe CNP-ul consilierei locale, până-n ziua stingerii datoriei! Prin plată directă sau prin executare silită! În rest, rămâne cum am stabilit! Și, de zile următoare, punem pe tapet întreaga echipă de fotbal a divizei imobiliare A.C.S Sperlea, așa cum o descrie un minunat raport de analiză-sinteză care, pe scurt, zice exact așa: ”…se constată că același avocat a redactat toate actele, iar în alte dosare a redactat contractele de împrumut; se constată că aceleași persoane sunt pe rând creditori, licitatori și adjudecatari; executorul și instanța de judecată, care au încuviințat acțiunile, ar fi trebuit să se sesizeze cu privire la existența unui grup organizat”. Și, din nou toate aceste detalii, fără niciun dubiu, au legătură cu CNP-ul consilierei locale de Dumbrăvița.
Asta doar așa, ca să știe și prim-vicepreședintele PSD Timiș, dezvoltatorul și jucătorul imobiliar Adrian Cionca, la rândul său, un vechi client, atât al Fiscului românesc, cât și al antrenoarei de talente, Alina Sperlea – fostă Sasu. Că, pe lângă alți jucători, vreo 14 la număr, apar, la poziția 9, atât fotografia sa, cât și datele de indentificare! Tot alea care o să fie, probabil, și pe tabelele de strângeri de semnături, în cazul în care pastorul Adrian Cionca va mai candia pentru vreo poziție de Senator al României din partea PSD.
Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.
Preluare foto: Facebook.com
Be the first to write a comment.