Avansează proiectul privind realizarea noului stadion al Timișoarei, în locul vechii arene „Dan Păltinișanu”. Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, anunță că indicatorii tehnico-economici au intrat în dezbatere publică.

Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea stadionului Dan Păltinișanu a intrat în transparență. Mai exact, potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice timp de zece zile, iar după expirarea acestui termen Guvernul va adopta Hotărârea de Guvern”, a declarat liderul PSD Timiș.

Următorul pas trebuie făcut de Consiliul Județean Timiș, instituția care trebuie să demareze licitația pentru demolarea actualului stadion al Timișoarei.

Vreau să le mulțumesc timișorenilor care au înțeles că acești greoi pași legali trebuie respectați, dar suntem fericiți că după ani și ani de așteptări și promisiuni vom avea, în sfârșit, un stadion nou la Timișoara. Le mulțumesc și suporterilor Politehnicii Timișoara, cu care am fost în legătură permanentă pe acest subiect, pentru toată susținerea”, a detaliat Alfred Simonis.

Investiția în noul stadion „Dan Păltinișanu” se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro. Arena va avea 30.000 de locuri.