Sunt extrem de multe lucruri pe care Alina Sperlea (fostă Sasu) le ascunde și nu le spune! Sau, dacă le verbalizează, atunci, prezintă variante paralele cu adevărul! Altele, total distorsionate și mult îndulcite! Așa a fost și schema de joc cu PUG-ul Dumbrăviței pe care, într-adevăr, Alina Sperlea nu l-a votat pentru că, oricum, știa că proiectul va trece la vot, existând deja un consens în rândul consilierilor locali! În schimb, înainte, a agreat și a susținut în comisiile de specialitate amendamente din HCL 140 din 25 octombrie 2023 privind aprobarea „Planului Urbanistic General – Comuna Dumbrăvița, județul Timiș și a Regulamentului Local de Urbanism”. Și, din nou, conform cutumei de la ACS Sperlea, ca să nu intre în conflict de interese, fosta doamnă Sasu a mișcat piesele pe tablă de șah… cu mâna altora. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, evident, a început să înfiereze PUG-ul! Ba că e pe genunchi, ba că e blat, ba că servește unor grupuri obscure de interese. Ca de obicei, doar vorbe!

Și ca să spulberăm misterul, în HCL 140 din 2023 se spune așa: “În zonele urbanizate și construite, în care au rămas parcele, care nu au fost supuse anterior aprobării prezentului PUG, unei documentații de urbanism și care sunt prevăzute în noul PUG cu interdicție temporară de construire, acestea vor putea fi alipite/ dezlipite, conform legislației în vigoare, iar interdicția temporară va putea fi ridicată prin elaborarea unei documentații de tip PUD sau prin autorizare directă, cu condiția să respecte funcțiunea urbanistică din PUG, aliniamentul și retragerile din vecinătate”. Evident, soluția urbanistică iscusită, băgată pe ușa din dos a PUG-ului Dumbrăviței, a venit ca o mănușă și jucătorilor de la ACS Sperlea! Nu de alta dar strategia de 4-4-1 și așezarea fundașilor în teren a făcut ca o bucată de pământ, care nu avea absolut nicio valoare imobiliară, pentru că era catalogat ca “spațiu verde”, să se transforme într-o găină cu ouă de aur! De fapt, într-unul de “curți construcții”.

Da, așa s-a născut și s-a transformat un spațiu verde, într-unul… fără interdicție de construire. Acum, pe acte, nu pe povești, punem pe tapet una dintre cele mai mișto scheme de joc, gândite de antrenoarea de talente imobiliare, inegalabila și inepuizabila Alina Sperlea de la PSD! Și totul a început pe data de 1 martie 2021 când, printr-o corespondență instituțională (nr. 8827), Primăria Dumbrăvița a emis, pe numele soților Floarea și Radislav Stoicovici, o adeverință prin care confirmă că, așa cum rezultă din HCL nr 90 din 3 noiembrie 2005, conform PUZ-ului foștilor soți Marius și Alina Sasu, terenurile din CF-urile cu nr. 406519 și nr. 406522 au destinația de spațiu verde! Evident, vorbim despre același Radislav Stoicovici, unchiul Alinei Sperlea, care a rupt licitațiile și executările silite în două și din toate pozițiile, ca să salveze onoarea și reputația consilierei locale, blagoslovite de ANAF cu o amendă de 6,9 milioane de lei!

Ulterior, pe data de 4 martie 2021, asa cum rezultă din încheierea notarială cu nr. 19, Radislav Stoicovici donează către Milena Sperlea, mama consilierei locale, fix 21 (douăzeci și una) parcele, toate pe Dumbrăvița. Circa 10 (zece) ha de teren! Şi toate bunurile au fost donate de Radislav Stoicovici către Milena Sperlea prin… mandatar Alina Sperlea (fostă Sasu)! Altfel spus, Alina Sperlea – fiica, a donat Milenei Sperlea – mama, în numele lui Radislav Stoicovici – unchiul!!! Nici nu mai contează că, în această ecuație, Alina Sperlea (fostă Sasu) a fost împuternicita lui Radislav Stoicovici – unul și același cu cel care a executat-o de bunuri, a târât-o prin instanțe, a licitat și a adjudecat imobilele antrenoarei de la ACS Sperlea! Asta doar așa ca să vă închipuiți cam câtă regie de platou a fost, atât cu creanțele foştilor soți Sasu, cât și cu executările silite și licitațiile organizate de fostul procuror DIICOT, Gheorghe Brad.

Basme pesediste

Şi donațiile către Milena Sperlea nu s-au oprit aici căci, așa cum rezultă din încheierea de autentificare nr. 106, la data de 10 martie 2021, fără să fie de mânuță cu Alina Sperlea, soții Floarea și Radislav Stoicovici, din nou, au umplut-o de respect pe sora/cumnata lor. I-au mai donat vreo 40 de imobile prin Dumbrăvița, dar și prin Timișoara, Giarmata, Moșnita, Sânandrei și Zăvoi (Caraș-Severin). La pachet, în tot acest ultim act de gratitudine, care însumează zeci de hectare de teren și construcții, se regăsesc și CF-urile cu nr. 406519 (4657 mp) și nr. 406522 (156 mp).Exact parcelele pentru care Primăria Dumbrăvița, la solicitarea soților Stoicovici, a comunicat că funcțiunea acestora este de spațiu verde, conform PUZ, aprobat prin HCL nr. 90 din 3 noiembrie 2005. Ulterior, după cum arată dosarul 5129/30/2021, Milena Sperlea a dat în judecată Primăria Dumbrăvița cerând schimbarea de destinație a celor două parcele de spații verzi (cca 5000 mp). Și a pierdut la 15 martie a.c, conform Hotărârii nr. 233 a Judecătoriei Timișoara. Irelevant căci, între timp, destinațiile celor două parcele au fost modificate, prin schimbarea de funcțiuni, conform PUG-ului Dumbrăviței!

Deci, e clar că, având în vedere triumviratul Alina Sperlea – Radidlav Stoicovici – Milena Sperlea, fosta doamnă Sasu minte de îngheță lacul de acumulare de pe raza comunei, când spune că nu are interese imobiliare pe raza comunei Dumbrăvița. Acum, poate pricepe și ANAF, instituția căreia Alina Sperlea îi datorează, de mai bine de 12 ani, suma de 6,9 milioane lei, de ce a ajus să execute doar drumuri, provenite din vechile PUZ-uri ale foștilor soți Sasu! Si apropo de dezvoltări imobiliare, că tot suntem la capitolul în care ne străduim să demonstrăm că pupila lui Alfred Simonis de la PSD nu are interese imobiliare pe Dumbrăvița! Directe, nu! Indirect, DA! De exemplu HCL nr. 104 din 14 octombrie 2019, are legatură directă cu P.U.Z-ului promovat de Radislav Stoicovici, unchiul Alinei Sperlea. Așa cum HCL nr. 54 din 26 iunie 2020 e legat tot de un PUZ pe Dumbrăvița și e tot al soților Floarea și Radislav Stoicovici. Cert e ca ambele au avut ca miză – DEZVOLTARE ZONĂ LOCUINȚE COLECTIVE ȘI FUNCTIUNI COMPLEMENTARE DOTĂRI SI SERVICII!!!

Asta, doar la Floarea și Radislav Stoicovici căci pe numele Milenei Sperlea, mama antrenoarei de la ACS Sperlea, așa cum rezultă din date publice, numai în perioada 2021-2022, au fost eliberate un număr de 7 (șapte) autorizații de construire de către Primăria Dumbrăvița, pe strada Țibleșului și bulevardul Petre Țuțea. Cum altfel, decât toate pentru locuințe colective!!! Unele, pe planșe, cu câte 4 apartamente, iar, în realitate, cu câte 8 (opt). Deci, nici vorbă ca doamna Alina Sperlea să aibă interese imobiliare, pe zona de locuințe colective! Antrenoarea de la ACS Sperlea nu are nici măcar combinații pe PUZ-uri și nici nu știe de existența vreunor interpuși sau paravane. Și, mai mult decât orice, nu are niciun fel de datorie către ANAF! De fapt, în ciuda probelor, toate sunt povești nemuritoare! La fel și basmele executorilor judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Timișoara care visează și verbalizează sintagma de grup organizat, când, de fapt, nu există nicio măcar o ceată de pițigoi!

Sprint forțat 

Acum, în cursa pentru funcția de primar al comunei Dumbrăvița, Alina Sperlea (fostă Sasu) de la PSD 2.0 face ce știe mai bine: ne copleșește și ne umple de emoții! Când nu plantează tei pe ulițele comunei, se pozează cu oameni în cărucioare cu rotile și se înconjoară de copii! Da’ nu suflă o vorbă despre datoria fiscală către ANAF, în valoare de 6,9 milioane lei, pe care o driblează de 12 ani de zile!! Și nu zice nici despre faptul că, printr-o duzină de interpuși, a fentat statul român, prin tot soiul de executări silite cu cântec, doar ca să-și pună la adăpost averea de milioane de euro! Tot așa, tace și nu spune nimănui că supraviețuiește cu sub 40 de lei pe zi și că, până și pe indemnizația de consilier local, singura sa sursă oficială de venit – că-n rest declarațiile sale de avere sunt goale! – are poprire de la ANAF. Tace mormânt, că nu dă bine ca poporul să știe că antrenoarea de talente de la A.C.S. Sperlea vrea să fie administrator pe banii dumbrăvițenilor, în timp ce, la zi, datorează bugetului public circa 1,4 milioane de euro!

De fapt, și la acest capitol al debitului către statul român, doamna Sperlea continuă să susțină că acesta NU EXISTĂ! Sau că, la un moment dat, după ce va ajunge primar, va demonta “toate aceste minciuni și manipulări”! Un lucru e clar! În loc să vină în fața oamenilor, acum, nu la un moment dat, cu un certificat de atestare fiscală la zi, dincolo de dușmani imaginari, antrenoarea ACS Sperlea își plămădește o lume paralelă! Una care n-are nicio legătură cu realitatea! Și partea cea mai proastă pentru Alina Sperlea (fostă Sasu), dincolo de interesul Agenției Naționale de Integritate pentru toate poveștile nemuritoare din declarațiile sale de avere din ultimii 4 ani – alea fără contractele de împrumut și fără datoria de 6,9 milioane lei către ANAF – e cu totul alta: minciuna, demagogia si ipocrizia au picioare scurte!

Cât despre componenții lotului ACS Sperlea, la cum se mișcă lucrurile, azi, aici treburile sunt și mai simple. În curând, jucătorii profesioniști din echipa de talente a Alinei Sperlea, vor ieși la pensie. Forțată! În timp ce fosta doamnă Sasu va rămâne doar cu fluierul de antrenor și cu datoriile către ANAF! Exact alea de 1,4 milioane de euro! Căci, evident, nu doar soții Stoicovici au semnat procuri în favoarea Alinei Sperlea, după ce au executat-o silit și i-au cumpărat bunurile la bani de nimic, doar ca să nu le sechestreze Fiscul! La fel au făcut toți componenții lotului ACS Sperlea, fără nicio excepție! Semn că scenariul a avut fisuri, încă de la început, mai ales acum când bunurile, care au aparținut familei Sasu, executate de locotenenții de serviciu ai consilierei locale, se reîntorc în patrimoniul lărgit al Alinei Sperlea, pe ușa din dos. Semn că, nici măcar în ceasul al doisprezecelea, cu atât mai mult în aceste momente, când aleargă și transpiră în cursa pentru Primăria Dumbrăvița, antrenoarea de talente de la ACS Sperlea nu a învățat că transparența face cât o mie de cuvinte! În schimb, la capitolul adevăr versus minciună, aici, Alina Sperlea mai are mult de lucrat căci, la zi, e de departe REPETENTĂ! E în lumi paralele!

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.

Preluare foto: Facebook.com