După ce, la începutul săptămânii, s-a semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice prin PNRR, Consiliul Județean Timiș a primit, miercuri, confirmarea aprobării cererii de finanțare în vederea cumpărării și unor vehicule hibride.

Acestea vor fi cumpărate în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin accesarea celor două programe, precum și prin economiile făcute în urma ofertelor primite prin primul proiect, care ne permit achiziționarea unui număr suplimentar de autovehicule, estimăm că vor reuși să alocăm microbuze, fie electrice fie hibride, în beneficiul cât mai multor elevi din județ”, a spus Alin Nica. 

Suma aprobată este de aproape 25 milioane de lei, cu TVA inclus, și va fi folosită la achiziționarea a cel puțin 25 de microbuze hibrid atât pentru centrele școlare pentru educație incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș, cât și pentru primăriile care au făcut o solicitare în acest sens.

În perioada următoare, va avea loc semnarea contractului de finanțare și vor fi pregătite procedurile de achiziție publică a microbuzelor școlare.