Ludovic Orban și Alin Nica au organizat, marți, la Timișoara, o conferință de presă comună pentru a anunța că fostul lider al PNL Timiș va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș din partea Forța Dreptei.

Liberalii merită o opțiune de dreapta la alegerile din 9 iunie în județul Timiș. Nu putem să ne întoarcem ca pe vremea comuniștilor și să avem un singur candidat real, în persoana domnului Simonis. Sigur, am finalizat discuțiile cu domnul președinte Orban și am decis să candidez la președinția Consiliului Județean Timiș din partea formațiunii Forța Dreptei. Am făcut pasul către cea mai autentică formațiune liberală care a rămas pe scena politică din România deoarece sunt un om de dreapta. Vă mărturisesc că a fost o decizie extrem, extrem de grea, însă nu am avut de ales. Practic, cei de la București m-au exclus de facto din PNL, deoarece Ciucă și Bode l-au făcut pe Simonis eroul PNL Timiș. Practic, prin această operațiune specială a PSD de anexare a PNL în Timiș, și nu numai în Timiș, ne apropiem foarte mult de modul de acțiune sovietic și din acest punct de vedere am dorit și vreau în continuare să mă delimitez fundamental de aceste acțiuni ale foștilor mei deja colegi”, a afirmat Alin Nica.

Fostul lider al PNL Timiș a precizat că are susținerea mai multor primari liberali, care i se vor alătura. De asemenea, Alin Nica a anunțat că s-a întâlnit și cu Dominic Fritz.

Am stabilit un calendar și ne vom ține de el. Cei care vor veni alături de noi vor fi anunțați public, dar vă spun că și mai mulți vor rămâne în PNL și ne vor sprijini de acolo. Cred că putem forma un tandem redutabil (n.r. cu Dominic Fritz) care să răspundă cu sinceritate așteptărilor electoratului de dreapta din Timișoara. Vom promova valori liberale, curate, și nu opțiuni vopsite. La 34 de ani de la Revoluție, un militar a tras din nou în timișoreni, a mitraliat speranțele și idealurile timișorenilor, iar acest lucru e de neacceptat pentru noi, cei care suntem oarecum priviți ca niște animale sălbatice de către cei de la București, care trebuie strunite cu biciul sau cu sabia. Dar voi lupta până la capăt și evident mă supun deciziei alegătorilor, nu miticilor cu pretenții de maeștrii păpușari. Alianța PSD – PNL, această simbioză nefirească, contra naturii, are un singur scop, acela de a acapara puterea după modelul Putin – Medvedev. Timișoara poate arăta încă o dată că se opune totalitarismului și tendințelor dictatoriale, mai ales că Simonis nici măcar nu va rămâne să-și asume conducerea, în eventualitatea puțin probabilă că va câștiga, nu va rămâne aici, ci își va pune unul dintre locotenenții săi de mâna a doua în loc”, a declarat Alin Nica.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, crede că Alin Nica va câștiga un nou mandat de președinte al CJ Timiș.

Îi spun bun venit acasă domnului Alin Nica. Chiar dacă noi, liberalii autentici din Forța Dreptei, nu mai putem să ne promovăm ideile, valorile și principiile sub blazonul PNL, noi suntem liberali. Alin Nica e liberal și împreună vom reuși să împiedicăm tentativa PSD de a pune mâna pe acest județ simbolic, județul Timiș. M-aș bucura foarte mult ca Alianța Dreapta Unită să ajungă cât mai repede, prin negocieri serioase, la definitivarea candidaturilor, atât la nivelul județului, cât și la nivelul fiecărei comunități locale din județul Timiș și să începem cât mai repede bătălia pentru apărarea județului Timiș de clanurile mafiote care încearcă să-l sufoce prin tentaculele lor. Am convingerea că Alin Nica e un candidat redutabil pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Am convingerea că Dominic Fritz e un primar care a demonstrat în cei patru ani în care a acționat ca și primar că e un primar care are viziune și care poate să ofere Timișoarei dezvoltarea pe care o merită fiecare timișorean”, a afirmat Ludovic Orban.