S-au pus la punct detaliile tehnice ale autostrăzii A9, care va fi realizată între Timișoara și Moravița, la limita cu Serbia. La sfârșitul lunii martie, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a emis acordul de mediu pentru acest proiect.
Traseul propus al autostrăzii A9 va trece prin extravilanul/intravilanul unităților administrativ-teritoriale Remetea Mare, Recaș, Bucovăț, Moșnița Nouă, Giroc, Sacoșu Turcesc, Pădureni, Liebling, Jebel, Voiteg, Birda, Deta, Denta și Moravița.
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că noua autostradă va avea o lungime de 73 de kilometri, viteza de proiectare care va fi asigurată fiind de 140 km/h. De asemenea, legătura între rețeaua rutieră existentă și autostradă va fi realizată prin șase noduri rutiere: A1 Remetea Mare (asigură conexiunea cu DN 6), DJ 592 Albina, VO Timișoara Sud, DN 59 Pădureni, DN 58B Voiteg și DN 57 Moravița.
„Lucrări de artă – viaducte, poduri peste râuri, canale sau văi, pasaje peste autostrada A1, peste drumuri naționale, județene, comunale sau peste cale ferată: 46; podețe prevăzute pe autostradă și pe noduri rutiere: 193; dotări: 2 centre de întreținere și coordonare (CIC), 2 parcări de scurtă durată stânga-dreapta, 1 spațiu de servicii stânga-dreapta, 1 punct de trecere a frontierei, la Moravița; panouri fonoabsorbante, pentru reducerea nivelului de zgomot generat de lucrările de construcție și de traficul rutier: 18 zone”, a transmis DRDP Timișoara.
Autostrada A9 este inclusă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020- 2030.
Be the first to write a comment.