Alin Nica (Forța Dreptei), Dominic Fritz (USR) și Ligia Dugulescu (PMP) au avut, miercuri, primele negocieri. Cei trei au discutat la sediul Societății Timișoara despre condițiile în care s-ar putea susține candidatura comună a lui Nica din partea Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. La finalul discuțiilor, nu s-a ajuns la o concluzie. Așadar, negocierile vor fi reluate și în zilele următoare.

Tentativa PSD-ului de a crea un partid unic există. Este cât se poate de reală și a început prin anexarea Partidului Național Liberal care, astăzi, în Timișoara – orașul libertății, stă paralizat sub papucul lui Alfred Simonis. În fața unei asemenea amenințări, singura șansă este să stăm uniți, dincolo de neînțelegeri și divergențe. Ca să atingem maturitatea politică a fost nevoie de aceste momente grele. Într-un loc simbolic pentru orașul nostru și pentru democrație, la Societatea Timișoara, am discutat cu Dominic Fritz și Ligia Dugulescu despre pornirea unei ofensive pentru protejarea democrației autentice, a libertății de alegere care să nu fie denaturată de calcule electorale impuse de la centru. Totodată am stabilit premisele unui plan de transforma Timișoara și Timiș într-un veritabil pol de creștere economică. Dreapta unită lansează un semnal de la Timișoara. Luptăm împreună și putem să contribuim încă o dată la stoparea pornirilor dictatoriale de la București. Știm că îi avem alături de noi pe timișoreni și pe timișeni, fapt care ne dă forța și siguranța că facem ceea ce trebuie”, a afirmat Alin Nica.

Totodată, Dominic Fritz a precizat că Nicolae Robu ar fi „calul troian” al PSD.

Voi combate cu toată energia mea revenirea lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara, ca și cal troian al PSD. Atât eu cât și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, am transmis astăzi, cât se poate de răspicat, că pericolul ca Timișoara și Timiș să fie capturate de PSD este real. Că monopolul PSD asupra primăriilor, consiliilor județene, Parlamentului și Președinției, este o amenințare la adresa democrației. Știm din trecut cât de rău a fost, pentru România, când PSD a deținut toată puterea. De aceea ne-am întâlnit și cu partenerii de la PMP să discutăm un proiect comun pentru Timișoara și Timiș la sediul Societății Timișoara, fondată imediat după Revoluție, căreia îi mulțumesc pentru găzduire. Cu voturile PSD, Nicolae Robu are șanse să revină la Primărie cu tot cu clientelă, clanuri și acel fel arogant de a stăpâni Timișoara. Și cu voturile lui Nicolae Robu, PSD poate să câștige președinția Consiliului Județean Timiș. De aceea avem nevoie de o forță care să reprezinte o contrapondere la monopolul politic care se formează. Nu ne ascundem după deget, discutăm la negocierile pe care le purtăm zilele acestea despre o candidatură comună la președinția Consiliului Județean Timiș și de un proiect politic care să reprezinte o garanție că Timișoara și Timișul continuă direcția de modernizare și împlinește aspirația de a fi un pol economic și de inovare în regiune”, a declarat Dominic Fritz.