Sursa: m-watanabe.co.jp

Și intrăm direct în subiect cu dosarul de executare silită nr. 10 din 2013, aflat în arhivele practicianului Gheorghe Brad, fost procuror DIICOT: creditor – Giuseppe Handke (DJ Project), debitor – Marius Sasu, fostul soț al consilierei locale de Dumbrăvița, Alina Sperlea. Asta a fost doar prima șarjă! După, intervin alte două noi acțiuni de același tip, exact cu aceiași protagoniști, în aceleași roluri, dar pentru alte datorii (dosar nr. 15/2013 și dosar nr. 231/2013). Ca la final, în schemă, așa cum rezultă din documente, să intervină o altă executare silită doar că, de această dată, oarecum, rolurile au fost inversate (dosar nr. 273/2013): creditor – Alina Sperlea (fostă Sasu), debitor – Giuseppe Handke (DJ Project). Miza, un contract de împrumut (nr. 44 din 21 decembrie 2012), în valoare de 60.000 euro. De precizat că, în toate etapele judiciare, Giuseppe Handke, atât în calitate de creditor, cât și de debitor – ca de altfel întreg lotul ACS Sperlea – a fost reprezentat de avocat Corina Marinescu.

Acum, puțină atenție la date! Cele patru dosare execuționale, în care muzicianul de la DJ Project a jonglat cu titulaturile creditor – debitor, au avut la bază tot atâtea sentințe ale instanțelor de judecată bănățene: dosar 10/2013 –  Decizia Civilă a Tribunalului Timiș nr. 14 din 10 ianuarie 2012; dosar 15/2013 – Decizia Civilă a Curții de Apel nr. 3 din 12 ianuarie 2012; dosar 231/2013 – Sentința Civila a Judecătoriei Timișoara nr. 22.766 din 8 noiembrie 2012 și dosar 273/2013 – Încheierea Civilă 6913/ex a Judecătoriei Timișoara din 23 mai 2013. Totuși, dincolo de executările silite în cascadă, la care a fost supus fostul internațional de fotbal Marius Sasu, un alt aspect este mult mai important și anume faptul că, în aceeași perioadă, Alina Sasu era mandatara lui Giuseppe Handke, așa cum rezultă din procura de vânzare și administrare nr. 1303 din 31 mai 2012, semnată și încheiată la Biroul Notarial Topală. Și, în același timp, era urmărită și de ANAF pentru un debit care, azi, se ridică la 6,9 milioane lei.

Așadar, concluzia e simplă! În timp ce unii jucători de la ACS Sperlea îi executau silit soțul, iar alții mingicari, cu schimbul, se înghesuiau pe la licitații, în grupuri organizate de câte doi sau trei, ca să adjudece pe bani de nimic bunurile ex-fotbalistului Marius Sasu, în aceleași momente dramatice, în spatele cortinei, consilierul local de Dumbrăvița trăgea sforile, în folosul propriu! Prin procuri sau mandate de reprezentare! Și, cel puțin în cazul lui Giuseppe Handke, duetul cu Alina Sperlea a funcționat cu brio, așa cum rezultă din documente, până la data de 4 aprile 2014 când, fosta doamnă Sasu a vândut, în calitate de mandatară a muzicianului de la DJ Project, două parcele de teren de pe Dumbrăvița (CF 406862 – 1914 mp și CF 406654 – 3280 mp), tocmai unchiului său, Radislav Stoicovici, membru de vază al lotului principal de jucători de la ACS Sperlea!

Partea și mai mișto e că scenariul de mai sus, dincolo de Giuseppe Handke, a funcționat în toate variantele posibile și imposibile, în ceea ce privește întreg lotul ACS Sperlea! De la mic la mare, sub bagheta magică a antrenoarei de talente, s-a ajuns chiar și în situații, absolut absurde din punct de vedere juridic, în care madantul și mandatarul, în tranzacționarea acelorași bunuri imobiliare, erau una și aceeași persoană: Alina Sperlea! Și episoadele lirice, la pachet cu paravane, interpuși sau săgeți, au fost puse în practică, așa cum rezultă din documente, doar pentru ca ANAF să nu aibă ce să execute de pe codul numeric personal al fostei doamne Sasu. Și regia acesta bollywoodiană, ține de vreo 12 ani, încă din iulie 2012, exact așa cum rezultă din documentele Fiscului!

Lotul olimpic

Acum, urmează adevărata teză de doctorat a ACS Sperlea! Practic, vorbim despre un studiu/cercetare imobiliastico-arheologică, care a debutat în 2009 și s-a finalizat în anul de grație 2023. Și povestea noastră începe pe 23 ianuarie 2009, când, în baza a două procuri speciale (nr. 2392 și nr. 2393, amble din 29 iulie 2008, autentificate la birou notarial Topală), în calitate de mandatară a soțului Marius Sasu, atleta Alina Sperlea vinde către unul dintre jucătorii săi de bază de la A.C.S., Cristian Scărlătescu (căsătorit, bun comun), hectare întregi de teren pe raza localităților Covaci, Sânandrei și Moșnița, totul pentru suma de 430.000 lei. După care, în data de 16 iunie 2010, tot în calitate de mandar, dar al soților Laura și Cristian Scărlătescu, în baza procurii speciale nr. 1170 din 15 iunie 2010 (birou notarial Topală), Alina Sperlea trece la dezmembrarea și urbanizarea terenurilor de pe Moșnița care, în trecut, au aparținut fostului său soț, Marius Sasu. Conform documentelor, valoarea imobilelor, la momentul parcelării, a fost de 2.961.000 lei!

Cert e că, în 25 aprilie 2018, aceeași Alina Sperlea (fostă Sasu), în aceeași calitate de mandatară a soților Scărlătescu, se ocupă și de dezmembrarea terenurilor de pe Sânandrei. În această ecuație, tot atunci, se încheie și contractul de vânzare-cumpărare dintre Alina Sperlea, ca reprezentantă a cuplului de atacanți Scărlătescu, și doamna Letiția Andraș, mama fostului șef al IPJ Timiș, chestorul Dorel Andraș, actualmente șef de personal la OCPI Timiș. Și, așa cum rezultă din documente, tranzacția, în valoare de 50.000 lei, care s-a achitat cash, direct în mânuța consilierei locale, chiar de către ex-polițist, în calitate de mandatar al mamei sale (procură nr. 292 din 21 decembrie 2016), are legătură cu două parcele, situate pe raza localității Covaci-Timiș: CF 408508 – 610 mp și CF 408509 – 666 mp.

Și au mai fost fenete de genul asta! De exemplu, așa cum rezultă dintr-un act de partaj, înregistrat pe data de 8 iulie 2016, coproprietarii unor terenuri de pe comuna Dumbrăvița, Daniel Ignea (fiul lui Nicolae Ignea – fost șef al finanțelor bănățene) și soții Floarea și Radislav Stoicovici (unchiul și mătușa Alinei Sperlea), ultimii reprezentați prin procură de săgeata Eugen Huțuliac, au făcut un soi de troc… cu schimb de locuri! Astfel, încât, individual, fiecare dintre membrii ACS Sperlea să fie unic proprietar pe câte un lot de parcele de pe raza localității periurbane! De precizat că Daniel Ignea a fost, la rândul său, creditorul lui Marius Sasu, în dosarul execuțional cu nr. 16/2013, la fel ca și ceilalți companioni, Stoicovici și Huțuliac, după cum arată Hotărârea cu nr. 2 din data de 4 aprilie 2014 a Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

În fine, ca să revenim la mandatara plenipotențiară Alina Sperlea, continuăm povestea terenurilor de pe Sânandrei, Covaci și Moșnița, plecate din patrimoniul lui Marius Sasu către soții Laura și Cristian Scărlătescu, prin grija antrenoarei de talente de la ACS! Nu de alta dar traseul pământurilor e de-a dreptul fabulos, chiar și de acum încolo. Și asta pentru că, la data de 10 februarie 2021, așa cum rezultă din încheierea de autentificare cu nr. 61, încheiată la biroul notarial Topală, cuplul de atacanți Scărlătescu încheie un contract de donație, evident, în favoarea Milenei Sperlea, mama consilierei locale de Dumbrăvița: 3 parcele pe Sânandrei (peste 5000 mp) și 2 tarlale pe Moșnița Nouă (peste 3000 mp).

Scheme de grădiniță

Acum, donații către Milena Sperlea au mai tot fost! Ca de exemplu încheierea notarială cu nr. 19 din 4 martie 2021 (biroul Topală), în care Floarea și Radislav Stoicovici, reprezentați de Alina Sperlea, donează… Milenei Sperlea peste cincisprezece parcele de pe raza comunei Dumbrăvița. Cert e că toate bunurile imobiliare care, într-un final, după ani de zile, s-au reîntors în patrimoniul extins al antrenoarei de la ACS Sperlea, conform cărților funciare, provin din executările silite împotriva fostului soț Marius Sasu. C-așa-i în viață, ca în tenis! Și cel  mai frumos, ca tactică de joc, se vede asta, de exemplu, din CF nr. 401594 Dumbrăvița: în 2005 terenul a aparținut soților Alina și Marius Sasu; în 2010 a intrat, prin executare silită, în proprietatea lui Cătălin Brindeszku (concubinul Alinei Sperlea); în 2013, tot prin adjudecare la licitație – că între timp iubitul antrenoarei de la ACS devenise debitor – parcela de 4555 mp a ajuns în posesia lui Radislav Stoicovici (unchiul Alinei Sperlea) ca, ulterior, pe data de 4 martie 2021, datorită contractului de donație, parcela să revină în patrimoniul Milenei Sperlea (mama Alinei Sperlea).

Revenind la circuitul terenurilor în natură, la data de 3 mai 2022, conform încheierii notariale nr. 33 (birou Topală), a mai existat o donație către Milena Sperlea, tot din partea soților Laura și Cristian Scărlătescu. Și binefacerea către familia antrenoarei de talente de la ACS Sperlea nu a fost deloc una subțire – 12 parcele de teren pe raza comunei Moșnița. Și, ca-n filme, la circa o lună după ceea de-a doua donație a familiei Scărlătescu, pe 21 iulie 2022, tot la biroul notarial Topală, așa cum rezultă din încheierea cu nr. 862, Milena Sperlea vinde o parte din terenuri. Nu le înstrăinează oricui, ci unui alt dezvoltator imobiliar, Adrian Cionca, primvicepreședinte PSD Timiș și proprietar al RPC Grup, la rândul său, vechi client al ANAF Timișoara. Acum, hârtiile arată că pastorul Cionca a cumpărat circa 6000 mp de teren, în cote părți egale, pe raza comunei Moșnița Nouă, la un preț de 593.744 lei, direct pe două dintre firmele sale: SC RPC Flora Trei SRL și SC RPC Flora Patru SRL. Și, în tot acest timp, când nu fuge de plata celor 6,9 milioane de lei către ANAF și nu își petrece ziua, fie cu antrenoratul ori pe la executori, notari, avocați sau prin sălile de judecată, doamna Alina Sperlea (fostă Sasu) face ce știe mai bine: vorbește despre transparență, ține lecții despre asumare față de comunitate și, mai presus decât orice, face trimiteri la reputații. EA care de 12 ani fuge de Fisc, nu recunoaște și se ascunde în spatele unor săgeți, EA care prostește lumea cu frânturi de documente și nu e în stare să-și asume că are datorii enorme la bugetul de stat (1,4 milioane euro), EA care… e Albă ca Zăpada! Nu cu 7 pitici, ci vreo 14!

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.