Primăria Timișoara a mai făcut un pas în ceea ce privește realizarea unui Centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Dominic Fritz a semnat contractul pentru proiectarea investiției. Centrul va funcționa în Calea Șagului, pe o suprafață de 2,5 hectare.

Aici vor fi preluate 13 tipuri de deșeuri de la timișorenii care le vor preda prin aport voluntar: deșeuri periculoase, deșeuri textile, deșeuri electrice și electronice mici, obiecte de uz casnic mari, hârtie/carton, plastic, lemn /mobilier, sticlă, anvelope, metal, deșeuri grădină, deșeuri construcții diverse și deșeuri construcții moloz.

În plus, aici vor mai funcționa: un centru de reutilizare a bunurilor aduse în centru de cetățeni și care pot fi refolosite (de exemplu, piese de mobilier); o platformă cu concasor pentru deșeurile din demolări și construcții; o platformă pentru compostarea deșeurilor vegetale.

Documentația (studiu de fezabilitate și proiect tehnic) trebuie finalizată de prestator în termen de 60 de zile lucrătoare. Contractul a fost adjudecat de societatea FIP CONSULTING S.R.L. Valoarea totală a achiziției se ridică la 240.000 lei.

Proiectul „Înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerării urbane municipiul Timișoara” este finanțat prin PNRR.