Câteva chestiuni despre cea mai ridicolă operaţiune politică din ultimii ani – lansarea şi retragerea lui Cîrstoiu.

1. Marcel Ciolacu i-a anunţat cu doar câteva zile pe liderii PSD cine va fi candidatul comun. Unii dintre ei au dat search pe google, pentru a aflat mai multe detalii despre alesul momentului.

2. PNL l-a îmbrăţişat încă din primele zile pe medicul director de spital, semn că acesta era mai apropiat de pedeliştii care azi au pus mâna pe fostul partid liberal.

3. În momentul în care Hotnews a publicat primele dezvăluiri despre trecutul dubios al lui Cîrstoiu, pesediştii au făcut un pas în spate, profitând şi de faraonica vizită în Orientul Mijlociu a echipei care azi se joacă de-a guvernarea României.

4. De pe teritoriul unei ţări care susţine aproape public mişcarea teroristă Hamas, dl Marcel Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Cîrstoiu să-şi clarifice situaţia legată de o presupusă incompatibilitate.

5. În paralel, Nicolae Ciucă transmitea mesaje împăciuitoare şi excludea varianta retragerii lui Cîrstoiu.

6. Ieri, după o ridicolă şedinţă de 14 ore în sediul Guvernului (de ce nu au discutat la sediul comun al coaliţiei, fostul sediu USL ?), Cătălin Cîrstoiu a plecat de la discuţii, iar pe surse cele două partide au comunicat faptul că vor renunţa la comasare în Bucureşti, urmănd să candideze Gabriela Firea, din partea PSD şi Sebastian Burduja, pe lista PNL.

Dincolo de mesajul prost pe care îl transmite acest circ grotesc făcut de liderii celor două partide, întrebarea care se pune este următoarea: cine i-a impus lui Marcel Ciolacu această candidatură a unui anonim politic, finul lui Traian Băsescu şi posibil incompatibil?

Iar a doua întrebare: cât mai suportă liderii normali ai PSD situaţia în care a fost adus cel mai mare şi cel mai bine structurat partid din România? De la PNL evident că nu are nimeni nicio pretenţie, a ajuns oficina foştilor boşi ai PDL.