Primăria Timișoara a găsit un spațiu în care canotorii să se poată antrena, după ce vechea bază aflată pe malul Begăi le-a fost demolată. Dominic Fritz și Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport și multipla campioană olimpică de canotaj, au discutat, vineri, la Timișoara, despre acest subiect.

Așadar, soluția optimă agreată pentru activitățile secției de canotaj a CSM Timișoara o constituie baza sportivă a clubului, de pe malul Begăi. În suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, baza CSM din Parcul Rozelor are acces la luciul de apă și dispune și de alte facilități pentru sportivi. Clubul Sportiv Municipal este în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. În perioada următoare, cu sprijinul primăriei, vor începe demersurile pentru mutarea pontoanelor și pentru alte amenajări necesare.

Au existat mai multe opțiuni pe care le-am analizat în ultimele luni cu primarul Dominic Fritz și cea mai potrivită este actuala bază CSM. Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă, așa cum se întâmplă la Belgrad, la Viena sau în alte orașe mari și așa cum merită un oraș cu tradiție în canotaj, precum Timișoara. Mulțumesc domnului primar, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a ține sus rezultatele sportivilor noștri dar și pentru a deschide astfel de baze pentru toată lumea”, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. 

La rândul său, primarul Dominic Fritz a apreciat deschiderea președintei Agenţiei Naţionale pentru Sport de a integra CSM în strategia primăriei  de a deschide terenurile de sport pentru toți timișoreni.

Îi mulțumesc doamnei Lipă pentru pasiunea ei și dialogul constant din aceste luni. Astăzi, după o vizită comună pe teren, am convenit asupra celei mai bune soluții pentru sportivi. Canotajul este unul din sporturile de tradiție ale Timișoarei și ambiția noastră este să le oferim o bază sportivă reală, construită pe baze legale, care să maximizeze potențialul Begăi pentru sportul pe apă. Voi susține dezvoltarea acestei noi baze cu toată forța mea. Mă bucur că împărtășim viziunea de a deschide această bază pentru cât de mulți timișoreni posibil, atât pentru sportul de performanță, cât și pentru cel de masă și de agrement”, a declarat primarul Dominic Fritz 

Baza veche a secției de canotaj a clubului a funcționat în spații insuficiente și improprii și a făcut parte din ansamblul de construcții ilegale pe domeniul public pe malul Begăi demolate de primărie la sfârșitul anului trecut.  Terenul de peste 15.000 de metri pătrați pe care Clubul Sportiv Municipal Timișoara are amenajate mai multe terenuri de sport și pe care va amenaja noua bază aparține statului român, iar CSM are drept de administrare.