Ca să nu mai rămână corigentă la cursurile de doctrină populară sătească, consilierul local Alina Sperlea de la PSD a ținut neapărat să pună în practică și o lecție deschisă de istorie antică.  A făcut-o pe Facebook, de la adâncimea la care scurmă doar corpâșnița, râma neagră, cârcăiacul sau orice alt miriapod insectivor veninos: s-a lăudat, în gura mare, cum a deschis ea ”cu onoare” Cutia Pandorei și cum a discutat domnia sa cu prim-ministrul României Alfred Simonis, la pachet cu alți ”câțiva miniștri”, ca să dea infrastructură educațională – școli, licee și grădinițe – la toți dumbrăvițenii. Dincolo de excesul nebun de figurație electorală, un lucru e cert – Alina Sperlea (fostă Sasu) a evoluat! Azi, până trec alegerile de pe 9 iunie, vedeta social-democrată a periurbanului a lăsat de-o parte sămsăreala cu terenuri, construcția de blocuri prin interpuși, antrenoratul la ACS Sperlea, procurile speciale, mandatarii, executările silite și datoria către ANAF de 6,9 milioane de lei și s-a reprofilat pe organizări de evenimente populiste, deși, de mai bine de 4 ani, conform declarației de avere, nu-și permite nici să treacă strada.

Evident, ca orice candidat serios, care respectă legea și care e în siajul asistenței sociale, Alina Sperlea s-a bucurat, în toată această perioadă de ales local, chiar și acum în prag electoral, de o serie de sponsorizări. Într-o perioadă, ajutoarele bănești, pentru organizarea parangheliilor în aer liber (derdeluș, rugi paralele, spectacole, turism cu pensionarii, petreceri de 8 Martie, tabere de copii, Crăciun, Paște sau 1 Iunie), au intrat în contul mamei sale, Milena Sperlea. Aici, sunt probe clare, sub forma viramentelor bancare și extraselor de cont! Se vede limpede de la cine vin banii, mulți dintre donatari fiind cu interese imobiliare pe Dumbrăvița și Giroc. Și, da, vorbim despre aceeași Milena Sperlea (pușculiță) pe care, după ce a băgat-o în scheme complexe judiciare, executorii, mandatorii și imobiliare, acum, Alina Sperlea o deplânge cu lacrimi de corocodil, chipurile, pentru că este terorizată de telefoane anonime, în miez de noapte, și terfelită prin mass-media. În afară de victimizare, doar vorbe goale, lipsite de orice sens și logică!

Lucruri, la fel de clare, sunt și altele! Și documentele nu fac decât să (re)confirme că, departe de ochii ANAF, instituție pe care a driblat-o în ultimii 12 ani, cu fiecare ocazie pe care a avut-o, mirobolanta Alina Sperlea și-a externalizat și a reinvestit banii statului român, în cuantum de 1,4 milioane de euro, în Spania. De fapt, în Tarragona! Evident, de toată mișcarea asta știu și perceptorii timișoreni. Că nu degeaba au început corespondența și demersurile de sechestrare a bunurilor imobiliare ale ACS Sperlea, în baza legislației europene! Acum, pe acte, așa cum rezultă din documente oficiale ale Registrului Comerțului din Spania, de numele Alinei Sperlea se leagă o societate comercială, deținătoare a două clădiri rezidențiale: SC Tarraco-Dacia Construct SL. Firma a fost înființată pe 30 iulie 2017, e cu sediul în Tarragona – strada Carrer de SANT AGUSTI nr. 21 și îl are ca administrator pe nimeni altul decât Cătălin Brindeszku, concubinul fostei doamne Sasu.

Dincolo de capitalul social de 3000 euro, înscrisurile spaniole arată că entitatea juridică este proprietar și administrator de clădiri rezidențiale, pe raza orașului Tarragona. Ultima modificare în statut, conform Registrului Comerțului din Spania, a fost făcută pe 6 iulie 2021. Acum, pentru cei care au pierdut șirul atacanților ACS Sperlea, de specificat este faptul că dl. Cătălin Brindeszku (Cătă Ragușitu’) este, dincolo de viața privată, unul dintre paravanele favorite ale consilierei locale de Dumbrăvița, atunci când regina transparenței fuge de datoriile către ANAF. De fapt, săgeata umană pe care, în două rânduri consecutiv, Alina Sperlea a îndatorat-o, în baza unor contracte de împrumut extrem de dubioase, cu 800.000 de euro și, ulterior, cu 600.000 de euro. Și, în rest, l-a exploatat pe Brindeszku, ori de câte ori a avut ocazia, în tot soiul de scheme (extra)judiciare – executări silite, mână moartă, licitator, adjudecatar, mandatar, mandant etc etc. Că, așa-i la PSD: nimic fără o horă, nimic fără interpuși, nimic fără șmecherie!

Pierderi de memorie

Acum că, din nou, suntem la capitolul contracte de împrumut, procuri și executări silite, vă reamintim schema de lucru din data de 8 noiembrie 2021, de la sediul Pro România Timiș, când, într-o conferință de presă, legată de scandalul privind adjudecarea străzii Crișurilor din Dumbrăvița, consilierul local Alina Sperlea a declarat: ”Niciodată nu am făcut bani din cedare de drumuri și din drepturi de servitute…”. Adevărul e că, direct, nu! Ci doar prin interpuși pentru că altfel ANAF s-ar fi năpustit asupra ei și i-ar fi luat banii de pe tranzacțiile imobiliare, în contul datoriei de 6,9 milioane de lei, care e valabilă și azi, în luna mai 2024. Și interpus, în toată această ecuație (non)binară, a fost Denis Tuță care, de față cu toată mass-media, a spus: ”Țin să precizez că doamna Sperlea nu a știut absolut nimic despre intenția pe care am avut-o și care a luat contur. Am urmărit site-urile de licitație și am cumpărat drumurile de pe Isac Newton, Galileo Galilei, Blaise Pascal, Kepler, Tisa, Timiș, Someș, Dunărea și Ghioceilor, în suprafață totală de circa 15.000 mp”. Toate, la o valoare 40.000 lei (8.000 euro)!

Sincer, până la un punct, e greu de înțeles de ce a fost nevoie de regia ieftină dintre Sperlea și Tuță, chiar sub nasul presei, de vreme ce, așa cum rezultă din documente, încă de pe atunci, străinul Tuță era combinat la cartelă, pe segmentul de drumuri, cu Milena Sperlea, mama terorizată și terfelită a consilerei locale de Dumbrăvița. Și ca să fie și mai clar pentru toată lumea, mai mult, cei doi coechiperi de la ACS Sperlea, în problemele de servitute, aveau și același mandatar special, așa cum rezultă din procura nr. 1317 din 2 decembrie 2021, autentificată la biroul notarial Daniela Ploscaru: pe Alina Sperlea (fostă Sasu). Și același Tuță, tot în ziua conferinței de presă din 8 noiembrie 2021, a mai omis să spună un alt lucru mass-media, o schemă extrem de importantă și semnificativă care, dacă ar fi fost dezvăluită, ar fi dat peste cap tot scenariul cu salvatorii străzilor din Dumbrăvița, căi de acces executate de ANAF și răscumpărate de săgețile Alinei Sperlea. Mai mult, ar fi desființat chiar și poezia cu ”nu am făcut bani din cedarea de drumuri” și cea cu ”doamna Sperlea nu a știut nimic…”.

Fără niciun dubiu, omisiunea voită are legătură cu dosar nr. 25293/325/2021, care a circulat pe rolul Judecătoriei Timișoara, și din care rezultă că magistrații au încuviințat, la data de 16 septembrie 2021 (deci, cu vreo două luni înainte de spovedania de presă de la Pro România), încheierea de executare silită nr. 11260/2021, depusă de maestrul Gheorghe Brad (maseurul ACS Sperlea), în numele omului de afaceri Denis Tuță, săgeata și mandantul fostei doamne Sasu. Iată soluția pe scurt: ”… creditorul Tuță Denis Dumitru Constantin, împotriva debitoarei Sperlea Milena, în temeiul titlului executoriu, reprezentat de contractul de împrumut, înregistrat în registrul special al S.C.P.A. Telbisz & Asociaţii, sub nr. 16/15.12.2014. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei de plată a sumei de 400.000 euro, la care se adaugă cheltuielile de executare silită. Fără cale de atac”.

Da, vorbim despre același avocat Sebastian Telbisz care, la data de 3 decembrie 2012, l-a îndatorat pe Cătălin Brindeszku cu suma de 800.000 euro, față de Alina Sperlea, în baza unui contract de împrumut, făcut ferfelițe de judecătoarea Angela Isai, în sentința civilă nr 6923 din data de 22 iulie 2020: “Cum o persoană fizică nu poate avea simultan două cărți de identitate (cel mult poate păstra o copie a vechii cărți de identitate, însă cu ocazia întocmirii unor acte juridice este solicitat și prezentat întotdeauna originalul cărții) faptul că, în contractul aflat în litigiu a fost menționată o altă carte de identitate și un alt nume al intimatei (respectiv fostul nume „Sasu” și date din cartea de identitate care nu mai erau valabile la data de 03.12.2012) constituie, în opinia instanței, un motiv întemeiat pentru suspendarca executării silite…”. Cu alte cuvinte, într-un mod absolut delicat, judecătoarea Angela Isai a constatat, în scris, câteva lucruri, fără nicio legătură cu sfera proceselor civile: că documentul nu putea fi iscălit la data de 3 decembrie 2012, întrucât, la vremea respectivă, pe creditoarea Sasu o chema… Sperlea, că avocatul Telbisz a confundat originalul cărții de identitate a Alinei Sperlea… cu copia Alinei Sasu și că vorbim despre un document antedatat.

Tablou de bord

Una peste alta, cel puțin în acest episod, toate datele de mai sus provin din surse publice: dosare de instanță, sentințe judecătorești, declarații oficiale, informații de la Registrului Comerțului și ANAF. Și, dacă mai există vreun dubiu vizaivi de acuratețea informațiilor, dincolo de exorcizările și fanatismele practicate, în grup organizat, de credincioșii cultului ACS Sperlea, acestea sunt accesibile tuturor doritorilor, direct de pe portalele electronice ale instanțelor judecătorești. Că doar acolo se întrevăd, cel puțin la nivel de concluzii, îndeletnicirile și apucăturile ocupaționale ale săgeților consilierului local de Dumbrăvița: zeci de dosare civile și execuționale, cumulate, la nivel de Judecătorie, Tribunal și Curte de Apel. Peste 50 de cauze, au pe coperta principală, numai numele mirobolantei și transparentei Alina Sperlea, iar alte 16 identitatea mamei sale, Milena Sperlea. Mai sunt probe de marș forțat, tot pe coridoarele intanței, și pe numele altor membri ai echipei ACS Sperlea: Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’), Eugen Huțuliac, Radu Ciuciu, Sorinel Haraciucu, soții Costică și Violeta Cojocaru etc!

Ce e important de reținut e că, în mare parte, meciurile de miuță, sunt și au fost între ACS Sperlea și ANAF! În rest, doar executări silite, în familie și în cadrul grupului de profesioniști care – nu-i așa? – face totul pentru Dumbrăvița! Din orice poziție! Că despre exproprierile unor suprafețe de teren, în interes public, pentru construcția autostrăzii A1 Arad – Timișoara (DN 69), de pe raza comunei Sânandrei, pe numele lui Cătălin Brindeszku (concubin) și familia Stoicovici (unchi, mătușă, verișor), nici nu mai are sens să vorbim. Oricum, un mizilic pentru samsara imobiliară Alina Sperlea, aflată mereu într-o zonă de circ și de dramolete ieftine. Că, de departe, cea mai mare realizare a consilierei locale de Dumbrăvița, dincolo de acțiunile de la ACS Sperlea, nu sunt nici chefurile private cu lăutari și nici cadourile automobilistice, livrate de pastorul social-democrat Adrian Cionca, ci potențialul său endogen. Gen… cum să mai punem niște pene de vulpe la pălărie!

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.