Cinci contestații au fost depuse împotriva validării candidaturii lui Dominic Fritz pentru un nou mandat de primar al Timișoarei. Însă niciuna nu a fost admisă de instanță.

Instanțele au avut de lucru de sărbători. Împotriva validării candidaturii mele pentru un nou mandat de primar s-au depus nu una, nu două, nu trei, nu patru, ci cinci contestații în instanță. Toate au fost respinse definitiv. Mă veți găsi pe buletinul de vot. Din cei 10 candidați, eu sunt singurul a cărui candidatură a fost contestată. Cele 5 contestații nu au fost vreo farsă sau o glumă proastă a cuiva care nu știe ce face. Ele au avut două mize: prima, alegerile să se decidă de instanțe, nu de cetățeni. Doar că nu așa funcționează democrația. A doua miză: să planeze asupra candidaturii mele – și asupra viitorului meu mandat – o umbră de ilegitimitate. Contracandidatul meu, Nicolae Robu, propagă acest narativ de când a pierdut alegerile în 2020. Este un narativ profund anti-democratic și anti-timișorean. O poveste care nu dă nici 2 lei pe votul și voința voastră”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei spune că ținta acestor atacuri ar fi, de fapt, cetățenii.

Ținta contestațiilor, atacurilor, manipulărilor nu sunt eu, ci sunteți voi. Și sunt sigur că veți rezista. La fel cum vă promit că voi rezista și eu. Și împreună vom apăra demnitatea Timișoarei în 9 iunie. Ei știu să arunce cu contestații și noroi. Noi știm să câștigăm”, a adăugat edilul-șef.