Foto: unsplash.com

Județul Timiș poate intra, după data de 9 iunie, într-o zonă a deciziei politice asemănătoare cu ceea ce se întâmplă în state din lumea a treia, acolo unde politicieni și potentați locali sunt interconectați cu grupuri de afaceri care practică la scară largă evaziunea fiscală, traficul de influență și, după caz, infracțiuni cu violență. Nu e clar dacă ceea ce se întâmplă în Timiș de ceva vreme reprezintă un nou experiment-test, dacă instituțiile cu atribuții doar privesc cu îngrijoare sau mai și intervin sau dacă disoluția statului român ne va împinge spre vremuri tulburi începând din acest an electoral.

În momentul de față, mediul politic județean este sufocat de grupuri sulfuroase de interese politico-economice. Decapitările care au avut loc la PNL Timiș nu pot să aibă nicio rațiune de ordin electoral, ci doar de business. Faptul că într-un județ de dreapta, o filială care avea în portofoliu funcția de președinte al consiliului județean este decimată spune multe, nu? Iar înlocuirea președintelui filialei care deține și poziția de lider al CJT cu un politician de la București, care a făcut carieră în FSN, iar mai apoi în PDL, plin de controverse și umbre în trecutul său, ne arată un joc mult mai urât pe cale să se producă.

Începând de astăzi, vom încerca, în câteva episoade, să punem reflectorul pe cei care sunt în spatele noului PCR (Partidul Comasat Român) în Timiș.