Dominic Fritz a luat decizia de a se răzbuna pe Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei. Asta după ce la miezul nopții, reprezentanții AUR s-au luat la ceartă cu cei de la Alianța Dreapta Unită, în Piața Unirii, în timpul lipirii primelor afișe în cadrul campaniei electorale.

Având în vedere că Ilie Sârbu, candidatul AUR la Primăria Timișoara, este fostul consilier personal al lui Cosmin Tabără, Fritz a decis să-i retragă toate atribuțiile viceprimarului PNL.

La răscruce trebuie să te hotărăști în ce direcție mergi. I-am retras toate atribuțiile viceprimarului PNL Cosmin Tabără, după incidentul de aseară. Echipa consilierului său personal, Ilie Sârbu, care este candidatul AUR la primărie, s-a comportat inacceptabil. AUR-iștii au întrerupt cu violență verbală și fizică evenimentul nostru de punere a primului afiș din Piața Unirii. L-au îmbrâncit inclusiv pe viceprimarul Ruben Lațcău, care la un moment dat stătea între mine și agitatori. Suntem obișnuiți deja cu amenințări și intimidări, de la clanuri și interlopi până la AUR, care a devenit trupa de atac a PSD-PNL. Noi rămânem fermi pe poziție, pentru corectitudine și demnitate. Cosmin Tabără candidează pe lista echipei Robu-PSD pentru Consiliul Local. Când ești cu un picior în barca PSD-PNL și cu un picior în barca AUR, cu cel mai apropiat colaborator al tău candidat la Primărie, nu mai ai un al treilea picior cu care poți fi viceprimar în administrația Fritz. În lupta între înainte și înapoi, m-aș fi bucurat să ia o altă decizie”, a afirmat Dominic Fritz.

Cosmin Tabără gestiona Direcțiile Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, Direcția de Evidență a Persoanelor și Serviciul Autoritate Tutelară. Aceste atribuții au fost preluate de viceprimarul Ruben Lațcău, de administratorul public al orașului, Matei Creiveanu, respectiv de secretarul general Caius Șuli.