La miezul nopții, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie. La fel ca în anii precedenți, candidații au ținut morțiș să lipească afișe pe panouri, pentru a marca începutul campaniei.

Așadar, Nicolae Robu și Alfred Simonis, candidații Alianței PSD – PNL la Primăria Timișoara, respectiv Consiliului Județean Timiș, au mers în Piața Operei.

„A început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie și am marcat simbolic momentul punând primul afiș. Îmi doresc să fie o campanie în care să vorbim despre proiecte, oameni și ceea ce putem face pentru ei, una fără atacuri murdare, și am făcut un apel la toți competitorii electorali în acest sens. Nu știu dacă politicienii vor ține cont, dar sunt sigur că alegătorii vor sancționa circul”, a afirmat Alfred Simonis.

Pe de altă parte, Alin Nica și Dominic Fritz, candidații Alianței Dreapta Unită la CJ Timiș și Primăria Timișoara, au decis să lipsească afișe pe panourile din Piața Unirii. Însă momentul a fost perturbat de simpatizanți AUR, care au făcut scandal.

Timișoara este europeană și așa va rămâne și după 9 iunie. Startul campaniei electorale a fost perturbat de membrii AUR care au înțeles să înceapă campania cu insulte”, a precizat Dominic Fritz.