Foto: Facebook.com

Publicația noastră vine în sprijinul cetățenilor județului Timiș care sunt interesați de scrutinele electorale din acest an și prezintă, în serial, detalii despre cei care candidează, dar și despre cei care susțin campaniile electorale ale principalelor partide politice. Realizăm un demers jurnalistic unic în plan local, ce se va întinde pe durata campaniei electorale, fiind implicați în proiect profesioniști media din Timișoara. Dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituția României, iar normativele europene în materie electorală indică acces nelimitat al cetățeanului la informații despre politicieni. Precizăm că vom utiliza informații din surse deschise, accesibile tuturor timișenilor. Ne rezervăm dreptul de a utiliza, atunci când e cazul, date din arhiva IncomodTM, precum și informații convergente la care jurnaliștii noștri au acces.

În primul episod al serialului nostru, am prezentat sumar situația unuia dintre cei mai influenți oameni din angrenajul electoral al PNL Timiș. Pentru că PSD și PNL constituie o alianță decisă să obțină puterea absolută în România, considerăm că e firesc ca cetățenii să aibă cât mai multe informații despre ceea ce ar putea să devină un partid unic într-o țară care a parcurs aproape o jumătate de secol sub dominația PCR. Acum, asistăm la manifestarea unui nou PCR (Partidul Comasat Român) format din PSD și PNL.

PSD Timiș a reușit să-și impună un candidat comun pentru președinția CJT, după ce PNL l-a executat pe Alin Nica. Acum a venit momentul lui Alfred Simonis, liderul pesedist județean, dar mai ales deținătorul funcției de președinte al Camerei Deputaților, adică al treilea om în statul român, în „peroada” Iohannis. Simonis se află astăzi în cea mai înaltă funcție pe care această organizație a deținut-o vreodată și se pare că nimic nu îl mai poate opri din cursa sa spre succesul absolut. Instituții întregi, structuri publice, mediul de afaceri, zone diverse se aliniază toate la picioarele celui care spune că va transforma județul Timiș într-o adevărată oază de dezvoltare. 

Spre deosebire de PNL, unde comunicarea publică e mai dezlânată, la PSD Timiș putem identifica lejer o strategie electorală ca la carte, Alfred Simonis este principalul vector de imagine, în timp ce al doilea vector este reprezentat de o doamnă, așa cum cer cutumele social-democrate europene. De la distanță, cea mai vocală exponentă a feminismului pesedist timișean este doamna Alina Sperlea, candidat pentru funcția de primar al comunei Dumbrăvița, susținută și de PNL Timiș. După o lună de precampanie electorală se vede de la distanță că PSD se va baza pe tandemul Simonis-Sperlea în această competiție cu dată de finalizare 9 iunie. Alina Sperlea participă la dezbateri publice, organizează evenimente, a fost validată de toți liderii centrali și locali ai PSD, este femeia momentului în filiala timișeană. Este susținută de cei mai influenți pesediști județeni,are suportul familiilor unor potentați pesediști, vorbește în numele partidului, deși a fost aleasă în consiliul local al comunei pe listele Pro România. Însă, fiind atât de puternică în bogata comunitate dumbrăvițeană, strategii de campanie ai lui Alfred Simonis o promovează masiv și o trimit să vorbească cu presa în numele partidului. Mai mult, doamna Sperlea a primit aprobarea să-și pună pe listele de consilieri locali toți apropiații. 

În paralel cu această promovare puternică a Alinei Sperlea, presa locală publică, de săptămâni bune, anchete, articole din care aflăm lucruri absolut șocante despre protejata lui Alfred Simonis. Nu doar publicația noastră, dar și site-urile debanat.roarticulat.roexpressdebanat.ro sau ziarultimisoara. ro publică în serial dezvăluiri despre vrăjitoriile imobiliar-fiscale ale doamnei Sperlea, despre slalomul pe care îl face în raport cu ANAF, despre procesele pe care le are pe rol, despre decimarea organizației locale Dumbrăvița, etc. Și totuși, candidata comună PSD-PNL se bucură de acces până la liderii centrali ai partidului, apare în fotografii cu rude ale miniștrilor, face legea în materie de comunicare electorală. Putem spune, fără teamă că am greși, că niciodată până astăzi membri PSD TImiș nu au mai văzut așa ceva. Întrebarea care se pune este una singură: cu ce îi are la mână Alina Sperlea pe cei care o girează? Pentru că în caz contrar niciun partid, fie el și noul PSD condus de Alfred Simonis și gașca, nu s-ar asocia cu un asemenea personaj…

Mai jos redăm câteva fragmente din articole recente despre aventurile celei mai puternice pesediste din județ.

I

Un condamnat penal pentru trafic cu migranți și-a făcut loc pe listele PSD Dumbrăvița, sub tutela ”primăriței” Alina Sperlea și pe semnătura lui Alfred Simonis

De departe, povestea social-democrată, care-i privește personal pe Alfred Simonis și Alina Sperlea, merge mult mai departe. Astfel, la data de 9 februarie 2024, după cum stipulează și Hotărârea 95 a Tribunalului Timiș, judecătorii au consfințit trei lucruri, în ce-o privește pe Roșca Adina Hermine, omul de încredere al Alinei Sperlea. În primul rând, au validat acordul de recunoaștere a faptei penale a pesedistei Roșca, o înțelegere încheiată cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai apoi, i-au aplicat speranței dumbrăvițene o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea unor infracțiuni, în formă continuată pentru trafic de migranţi. Ulterior, ca treaba să fie și mai clară, judecătorii au mai plusat în dreptul titularei de pe listele de Consiliu Local Dumbrăvița a PSD Timiș, cu încă o pedeapsă complementară: interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, pentru o durată de 2 ani.

Și asta nu e tot! Dincolo de condamnarea penală de 2 ani pentru trafic cu migranți, Roșca Adina Hermine a mai fost blagoslovită cu un termen de supraveghere de 3 ani, cu vizite periodice la Serviciul de Probațiune Timiș și cu muncă în folosul comunității, în cuantum de 60 de zile. Contează mai puțin că, în aceeași oală a DIICOT și în aceeași cauză penală, pe lângă o serie de cetățeni turci, irakieni și sirieni (călăuze), în combinație, conform probatoriului, au fost băgați și tatăl și fratele doamnei Roșca Adina Hermine de la PSD Dumbrăvița, respectiv Vlad Doru și Vlad Florin Dorin. Așadar, conform legii și deciziei magistraților, doamna Roșca nu ar fi avut ce să caute și nici să fie validată pe niciun fel de liste electorale, cu atât mai mult cu cât are o interzicere a acestor drepturi, pe o perioadă de 2 ani de zile și, mai mult decât orice, se află într-o perioadă de probațiune de 3 ani!”

Un condamnat penal pentru trafic cu migranți și-a făcut loc pe listele PSD Dumbrăvița, sub tutela ”primăriței” Alina Sperlea și pe semnătura lui Alfred Simonis (ziarultimisoara.ro)

II

Scandal cu retardați și proști în PSD Dumbrăvița! Alina Sperlea îi pune președintelui Simonis tot partidul în cap!

Candidatura Alinei Sperlea pentru Primăria Dumbrăvița a generat un scandal uriaș în rândul social-democraților, care îl pune într-o situație delicată pe președintele Alfred Simonis.

Alina Sperlea a fost impusă de liderul PSD Timiș pe buletinul de vot pentru Primăria Dumbrăvița, în ciuda opoziției organizației locale. Aceasta s-ar fi îndoit însă de promisiunile lui Alfred Simonis și i-ar fi cerut garanții. Asta mai ales după ce Victor Malac și alți câțiva social-democrați s-au revoltat și și-au anunțat sprijinul pentru nimeni altul decât Cristian Rusu, candidatul PNL la una din cele mai bogate primării de comună din țară.

Scos din sărite de insistențele Alinei Sperlea, Simonis, prins în această perioadă în negocierile purtate de PSD și PNL pentru comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, i-ar fi trimis câteva mesaje vocale pentru a o liniști. Mesajele respective, în care Simonis șterge pe jos cu organizația PSD Dumbrăvița și afirmă că el și doar el hotărăște ce și cum, ceilalți având doar rol decorativ, n-au rămas confidențiale:

„Da, mă, ăsta e mort, ce mai contează. Tu pierzi din energii, în loc să te duci să discuți cu oamenii, tu te cerți cu Cionca, ăsta, care e un retard. Un retard! Nu îi mai băga în seamă, nu îți mai consuma energia cu niște prostii, că oricum e clar că nu putem să ne împăcăm cu ei. Dacă Malac înțelege oferta mea, e OK, dacă nu, să se ducă în mă-sa, îi dizolv și la revedere! Pierzi energiile cu proști! Nu mai contează ce spun Malac și Cionca, eu am primit ofertă de la PSD, am acceptat și la revedere. Ai declarația mea de acum două zile că nu mai e Malac și ești tu. Poate nu înțelegi cum funcționează. Eu semnez candidaturile. Nu scrie nicăieri că președintele de localitate pune candidat. Eu semnez candidat, eu propun candidat pe cine vreau din partea PSD. Nu are niciun rol organizația locală în povestea asta. Alina, eu obosesc. Ți-am zis de o mie de ori ce vreau să fac acolo. Nu mă întreba în fiecare zi același lucru de patru ori că nu mai duc. Dă-i în p.. mea să aleagă ei ce vor acolo, ți-am spus ce fac eu, nu ce fac ei”.

Mesajele vocale ar fi fost ascultate de mai mulți social-democrați din Dumbrăvița, dar și din organizația județeană. Pentru că Alina Sperlea le-ar fi pus la dispoziție cu scopul de a le închide gura contestatarilor și pentru a opri revolta din organizația locală PSD.

Alfred Simonis susține că mesajele respective sunt fabricate, un rezultat al inteligenței artificiale, că reprezintă un „fake”, o invenție a liberalilor prin care urmăresc să ascundă pierderea celor doi primari care astăzi și-au anunțat plecarea la PSD.

Alina Sperlea nu iese din cuvântul președintelui PSD Timiș: „Eu nu am primit astfel de mesaje de la Alfred Simonis. Nu l-am auzit vreodată să vorbească așa. Sunt aruncate de către foștii membri PSD care încearcă să-l denigreze pe Alfred Simonis. Probabil e vorba despre inteligența asta artificială, sunt făcute pe calculator. Nu am cunoștință, nu am primit astfel de mesaje. Auziți vocea mea acolo? Altceva despre mine nu au ce să spună. Alfred Simonis mă sună când vrea să îmi spună ceva.”

Alina Sperlea a confirmat cu această ocazie că, în afară de Alfred Simonis, aproape nimeni nu o dorește în postura de candidat PSD, dar asta contează prea puțin spre deloc. „Eu voi candida pentru funcția de primar, chiar dacă e adevărat că singurele discuții despre candidatura mea le-am avut cu domnul Simonis. Eu voi candida cu sau fără sprijinul PSD!”, a conchis aceasta.”

Scandal cu retardați și proști în PSD Dumbrăvița! Alina Sperlea îi pune președintelui Simonis tot partidul în cap! (expressdebanat.ro)

III


Episodul 3. Vestul sălbatic la Dumbrăvița – Alina Sperlea deschide Cutia Pandorei

V-am promis că revenim în Dumbrăvița și o facem. După ce am studiat cu atenție toate actele și am pus întrebări instituțiilor statului, continuăm dezvăluirile legate de ilegalitățile comise de echipa Sperlea în Dumbrăvița. Studiu de caz – blocul de pe Migdalului 72, unde echipajul candidatei USL 2.0 la primărie a primit autorizație pentru construcția unui bloc de maxim 3 nivele și a ridicat 4.”

Episodul 3. Vestul sălbatic la Dumbrăvița – Alina Sperlea deschide Cutia Pandorei (articulat.ro)

Mai multe informatii AICI

Foto: Facebook.com