Pe B-dul Stan Vidrighin se realizează ultimele lucrări în cadrul proiectului de modernizare. Potrivit Primăriei Timișoara, cu termen de execuție 30 septembrie, constructorul este în avans și mai are de executat rețeaua de telecomunicații, iluminatul public, sistemul de irigații, trotuarele, accesele auto și pistele de biciclete, suprastructura drumului, inclusiv drumurile laterale și plantarea a 992 de arbori. Totodată, sunt programate lucrări legate de automatizarea și energoalimentarea liniilor de tramvai, iar la final va fi turnat ultimul strat de la un capăt la altul al bulevardului și va fi realizată semnalizarea rutieră. 

Ne apropiem de finalizarea celui de-al treilea mare bulevard reabilitat în ultimii ani, după Cetății și Bogdăneștilor. Am atras peste 13 milioane de euro fonduri europene pentru a ține ritmul lucrărilor și pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important. Am avut un șantier complex, am schimbat toate conductele subterane și am modernizat linia de tramvai și întreaga infrastructură auto, velo și pietonală. Urmează turnarea ultimului strat de asfalt și aducerea trecerilor la nivel pentru pietoni și bicicliști. A fost un șantier lung dar absolut necesar. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere celor care locuiesc sau tranzitează zona”, a spus primarul Dominic Fritz.

La finalul investiției, pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, timișorenii vor putea călători cu noile tramvaie Bozankaya pentru a ajunge la serviciu, la școală, universitate sau în alte cartiere din oraș. Spațiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniament stradal, iar de-a lungul benzilor de circulație modernizate vor fi piste de biciclete și trotuare generoase. Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări majore de schimbare a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicații. Investiția a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă – canal implementat de Aquatim.

Lucrările de execuție au început în aprilie 2022, sunt realizate de PORR CONSTRUCT SRL și au termen de finalizare 30 septembrie 2024. Valoarea totală a investiției este de 101 milioane lei, cu TVA inclus, din care cofinanțarea europeană este de 67,5 milioane lei, cu TVA inclus.