Primăria Timișoara a lansat o nouă aplicație care îi ajută pe călători să afle în timp real cât mai au de așteptat în stație.

Datele GPS sunt citite în Tranzy.app, iar sistemul permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, cu sosirile și plecările din stații, dar și poziția în timp real, pe hartă, a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate pe traseu în acel moment, pe o linie selectată. Astfel, călătorii vor afla dacă au timp să prindă în stație mijloacele de transport în comun, când este programat să ajungă următorul, dar și când vor ajunge la destinație”, a transmis Primăria Timișoara.

Într-o primă etapă, dacă va fi necesar, sistemul va fi optimizat în funcție de feedback-ul utilizatorilor, iar în perioada următoare vor fi reprogramate ecranele din stații.

Facem azi încă un pas pentru creșterea atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara. De azi, timișorenii au la dispoziție pe telefon o aplicație ușor de folosit care îi ajută să își planifice deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Este o facilitate pe care timișorenii care folosesc transportul public o așteaptă de ceva vreme și mă bucur că acum devine realitate. Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor. Sistemul de mobilitate al oricărui oraș modern are în centru un sistem de transport public eficient. Vom continua cu înnoirea flotei de transport public, în câteva zile urmând să ajungă la Timișoara primul tramvai dintr-un nou lot de 17 tramvaie moderne”, a afirmat primarul Dominic Fritz. 

Pentru a folosi aplicația Tranzy.app, este necesară descărcarea și instalarea acesteia din Google Play sau Appstore.

Sistemul dezvoltat de Primărie, STPT și SMTT, permite călătorilor să folosească localizarea curentă pentru a planifica o călătorie, să verifice notificările despre modificări sau întreruperi în circulație și să acceseze informații utile legate de transportul în comun. Harta actualizată poate fi consultată și pe site-ul stpt.ro”, a informat Primăria Timișoara.

GPS-urile au fost montate pe toate cele 235 de mijloace de transport în comun care circulă pe 55 de linii, inclusiv pe liniile metropolitane.