Alianța PSD-PNL și AUR au făcut primele nereguli la Timișoara, în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie. Aceasta este decizia Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara, în urma unor sesizări făcute de USR Timișoara.

Mai precis, s-a reclamat faptul că PSD-PNL nu au respectat instrucțiunile despre care este ordinea pe panou a afișelor. Așadar, în multe locuri din oraș Alianța PSD-PNL avea între două și cinci afișe cu Nicolae Robu și Alfred Simonis, pe toate panourile..

Timișoara a contestat nerespectarea legilor de către PSD-PNL. USR Timișoara a sesizat către Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara faptul că Alianța PSD-PNL a lipit mai multe afișe cu nerespectarea legii. Se pare că cei de la Alianța PSD-PNL au inventat o nouă regulă, „dacă ești numărul 1 pe buletinul de vot ești locul 1 pe panou.” Astfel că, acolo unde au găsit locul din dreapta sus ocupat au lipit peste afișele contracandidaților”, a informat USR Timișoara.

Prin urmare, BEC Timișoara a decis să sancționeze Alianța PSD-PNL cu amendă contravențională,

Mai mult, la BEC Timișoara s-a mai înaintat o sesizare care îi implică pe cei de la partidul AUR. Aceștia au împărțit plăsuțe cu materiale politice, șapcă, eșarfă, agendă și plasă cu însemnele AUR și ale domnitorilor „Ștefan cel Mare” și „Mircea cel Bătrân”. BEC Timișoara a decis că acțiunea este una ilegală.