Foto: Facebook.com

Să-l aduci pe Dumnezeu în discuție, ca martor de serviciu, în tot mediul online, doar ca să dai credibilitate unor afirmații trunchiate și mincinoase, asta nu înseamnă să fii nici mafiot și nici șmecher, ci coțcar sau politician de mic litraj de la PSD. Și când mai invoci și dreptatea divină, la pachet cu adevărul care învinge mereu, știind clar că tot ce scoți pe gură e doar gargară fără nicio acoperire, atunci e limpede că Dumnezeu și medicina alternativă merg mână-n mână. De fapt, toată disperarea Alinei Sperlea (fostă Sasu), care neagă cu vehemență o datorie publică către ANAF de vreo 7 milioane de lei, de care fuge de vreo 12 ani, deși debitul e (ultra)confirmat de documente oficiale, are o singură explicație logică-  funcția de primar de Dumbrăvița, la alegerile locale din 9 iunie a.c, programată în a șasea săptămână după Paștele Ortodox, chiar în Duminica Orbului, ca-n anii ‘90, când românii l-au adus la putere pe Ion Iliescu. Și jocul pesedistei mai are o miză unică și perversă – insolvența. Adică, ștergerea datoriei către FISC și declararea falimentului personal! Deci, o nouă țeapă!

Nu a existat nicio hotarâre judecătorească definitivă care să spună că Alina Sperlea este datoare către ANAF! Asta zice, de câteva zile încoace, vorbind despre ea însăși, la persoana a III – a singular, prin tot soiul de postări sponsorizate, candidata pentru funcția de primar la Dumbrăvița din partea PSD, aceeași Alina Sperlea (fostă Sasu). Dincolo de frânturile evidente de logică și psihologie, măcar de data asta, eminența rozalie a social-democraților din periurbanul Timișoarei nu a mințit. Așa e – adevărul e că, nici atunci, și nici acum, nu a existat și nu există, o soluție definitivă și nici vreun război câștigat cu Fiscul! De fapt, nici nu era nevoie de așa ceva pentru că orice contribuabil, mai ales unul care are un roi de muște pe căciulă, i-ar fi putut spune doamnei Sperlea, fără să o taxeze, că o Decizie de Impunere, chiar și de 1 leu, ca să fie plătită, nu are nevoie de nicio sentință. Nici măcar definitivă! Și nici de vreo nouă amnistie fiscală, că PSD a mai avut vreo două, atât pe mandatul lui Victor Ponta, cât și pe cel al Vioricăi Dăncilă.

Așadar, victoria în lupta cu ANAF a doamnei Alina Sperlea de la PSD, cu care se laudă în tot online-ul, nu e altceva decât o minciună de la un capăt la altul! Exact ca și basmul cu judecătorii de la Curtea de Apel București care au confirmat că Alina Sperlea nu mai are datorii sau că, aceeași instanță, ar fi pus capăt unei dispute, vechi de 12 ani, în favoarea samsarei imobiliare. Povești de adormit copiii – FISCUL le-a infirmat OFICIAL! Și a doua probă certă și palpabilă, care demontează toată miniciunile disperate și sponsorizate în online – ba cu plata datoriilor către stat, ba cu victoria procesuală –  este însăși declarația de avere a Alinei Sperlea (document în anexă), depusă la Biroul de Circumscripție Electorală Locală, în fața judecătorului și sub semnătură privată, în urmă cu câteva săptămâni: creditor – ANAF, contractat în anul 2012, valoare 6.812.733 RON. Evident, recunoașterea cu maximă lejeritate a debitului de circa 1,4 milioane de euro către bugetul consolidat, chiar și în ceasul al 12-lea, deși a fost negat tot timpul de către pesedista lui Alfred Simonis, are și ea două explicații, absolut raționale.

În primul rând, declarația de averea din 2024 a Alinei Sperlea, va deveni publică, abia după data de 9 iunie a.c. Adică, după ziua votului și abia după validarea mandatului, fie cel de consilier local, fie cel de primar al comunei Dumbrăvița! Altfel spus, după noi, potopul! În altă ordine de idei, admiterea datoriei către ANAF, în înscrisuri publice, mai are și o logică penală – falsul în declarații oficiale! Și, aici, în această ecuație a debitului enorm către statul român, rezultat din activitățile de samsar imobiliar ale Alinei Sperlea, importante de reținut sunt și următoarele aspecte! În toată perioada de consilier local de Dumbrăvița, în fiecare declarație de avere pe care a depus-o – 2020, 2021, 2022 și 2023 (document în anexă) –  sub sancțiunea legii penale și sub semnătură privată, la capitolul – debite, în dreptul Alinei Sperlea de la PSD, NU apare nicio datorie către ANAF.

Lanțul amintirilor

Abia acum, în 2024, în pragul alegerilor locale, în ultima declarație de avere, Alina Sperlea a recunoscut cu nonșalanță că, de fapt, încă din 2012, are o datorie către statul român de circa 6,9 milioane de lei! Una pe care a tot uitat să o menționeze, în documente oficiale, ani la rând! Deci, o formă continuată de minciună prin omisiune sau, după Codul Penal – art. 326, fals în declarații. Nu de alta dar mențiunile pe propria răspundere, date în intervalul 2020-2023, în contextul completării foilor de avere, au fost prezentate în fața unei instituții sau autorități a statului român – Agenția Națională de Integritate! Și, fără doar și poate, toată joaca asta de-a v-ați ascunselea a Alinei Sperlea (fostă Sasu) a generat o panoplie de consecințe juridice, pe propria semnătură și răspundere! Că așa scrie și în Codul Penal: declararea necorespunzătoare a adevărului (fals în declarații oficiale) are un termen de prescripție de 5 ani și, nu este necesară o plângere formulată sau înregistrată la organul competetent, ci merge și cu sesizarea din oficiu!

Indiferent de discursul Alinei Sperlea (fostă Sasu), calibrat să țină până trece pârleazul zilei de 9 iunie a.c., AZI, debitul pesedistei către ANAF e tot de 6,9 milioane de lei. O demonstrează limpede top 100 datornici persoane fizice al ANAF, unde marea speranță de schimbare a Dumbrăviței ocupă tot locul al doilea, după Alfred Siminic, poprit și el pentru vreo 10 milioane de lei! Așa că doamna Alina Sperlea știe clar că, în acest moment, nu poate genera o altă variantă de certificat fiscal, decât cea cu suma din sistemul public de finanțe și, mai nou, din ultima declarație de avere asumată, încă neoficială și publică abia după data de 9 iunie a.c. – 6.812.733 RON. Deci, când a spus adevărul doamna Alina Sperlea? Atunci când afirma că nu are niciun leu datorie la stat și că totul e minciună, în martie a.c când zicea că are doar 3.285 RON, în luna aprilie când și-a trecut în declarația de avere cifra de 6.812.733 lei, în luna mai când ne îmbrobodea că, de fapt, are doar 811.418 RON, grație unei sentințe definitive (care nu există!!!), sau acum când, iarăși, spune că nu mai are datorii și că a câștigat procesul cu statul (document în anexă)?!

Și acum, azi, punem pe tapet concluziile esențiale din sentința civilă nr. 38 din 1 martie 2023 a Curții de Apel București, comunicată abia săptămână trecută. În primul rând, decizia nu este definitivă, așa cum povestește doamna Alina Sperlea, ci e cu recurs. Și ANAF a anunțat că o va ataca, în termen, la începutul săptămânii viitoare. În al doilea rând, sentința scade datoria Alinei Sperlea de la 2.000.000 lei la 811.418 lei, la nivel de 2012, la care se adaugă accesoriile, până la data plății integrale a debitului. Cum datoria nu e închisă nici până azi, dacă hotărârea magistraților va rămâne definitivă – și asta va dura încă minim 3 ani – e clar că suma de plată a Alinei Sperlea de la PSD către ANAF va fi undeva în jur de circa 5.000.000 lei. Cert e că azi, în recursul formulat de ANAF către Curtea de Apel București debitul Alinei Sperlea este fix ala de care tot fuge – 6.9 milioane de lei! Deci, niciun proces câștigat, nicio victorie, nicio dreptate după 12 ani, ci doar o datorie publică enormă, în dreptul Alinei Sperlea. Aceeași, de mai bine de un deceniu!

În rest, instanța a statutat cu Alina Sperlea are calitate de persoană impozabilă și că, în mod legal, este obligată să plătească TVA pe sămăreala cu terenuri! Și mai spune că actele întocmite de fisc sunt legale și temeinice, așa că nu le-a anulat în totalitate, așa cum zice doamna Sperlea, decât în parte (document în anexă)! Deși nu vorbim despre o intenție de fraudare, instanța concluzionează că sustragerea de la plata datoriilor către stat NU este justificată. Și a redus debitul la 811.418 lei plus accesorii fiscale, până la data plății. Debit pe care, fără accesorii, în mai multe ocazii, doamna Alina Sperlea a declarat că l-a pus la dispoziția statului și că intră în campanie curată ca lacrima. Alte povești! Și din toate nu răzbate decât reaua credință și lipsa evidentă a intenției de a achita datoria de 7 milioane de lei către stat. De fapt, ce așteaptă doamna Alina Sperlea, probabil, e o sentință definitivă și cu ea în mână, după zeci de tentative eșuate de exeutare silită, să fie declarată insolvabilă de către statul român. Adică, faliment pe persoană fizică, care duce la ștergerea datoriilor istorice din 2012 și până-n prezent.

Autogoluri fără număr

Pe fondul unei lupte imaginare cu ANAF, care nu e altceva decât o cotețărie cu pretenții de șmecherie, revenim la aceleași declarații de avere ale Alinei Sperlea de la PSD din perioada de consilier local de Dumbrăvița (2020-2024), care au în antet formularea: ”cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal privind falsul în declarații, declar pe propria răspundere…”. Și la Capitolul 4 – active financiare, producătoare de venituri nete care, însumate, depăsesc echivalentul a 5000 euro pe an – dincolo de importanța mențiunilor, pe acest segment, există o notă de subsolul extrem de clară: ”Se vor declara inclusiv cele aflate în străinătate”. Da, conform unor documente oficiale, furnizate direct de Registrul Comerțului din Spania, de numele Alinei Sperlea, în calitate de acționar, se leagă destinele unei societăți comerciale, deținătoare a două imobile rezidențiale, aducătoare de venituri: SC Tarraco-Dacia Construct SL, înființată în 2017. Administarator al firmei, cu sediul în Tarragona – strada Carrer de SANT AGUSTI nr. 21, este nimeni altul decât Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’), concubinul fostei doamne Sasu și săgeata preferată în tot soiul de scheme (extra)judiciare – executări silite, mână moartă, licitator, adjudecatar, mandatar, mandant etc.

Și asta nu e singura problemă a doamnei Alina Sperlea, care deschide cu mândrie și speranță listele de consilieri locali PSD la Dumbrăvița. Nici că are datorii de circa 7 milioane de lei către ANAF, nici că a driblet cu adevărul față de Agenția Națională de Integritate și nici că antrenează o echipă de profesioniști (săgeți și paravane) care-i asigură libertatea de mișcare în fața celor de la FISC! Fisura majoră e tot pe listele PSD, la pozițiile 7 și 24, pe numele de Preda Marius Daniel și Roșca Adina Hermine, ambii condamnați penal pentru trafic cu migranți, cu sentințe definitive. Ambii pesediști, așa cum au scris colegii de la Ziarul Timișoara, cu executare de muncă în folosul comunității, cu probațiune, cu termene de încercare și, cel puțin în ultimul caz, cu interzicerea unor drepturi civile, încă active!

Ca nuanță, doamna Roșca Adina Hermine a făcut parte din lotul de talente al Alinei Sperlea care, după alegerile din 2020, a fost anchetă alături de alții meseriași pentru că, la adresa sa de pe strada Platinei din Dumbrăvița, a înregimentat un număr de 15 flotanți. Nu a fost singura care a găzduit votanți, că au mai fost și alții, pe două imobile de pe strada Petofi Sandor (27 persoane) și pe o casă de pe strada Migdalului (24 persoane). Și partea și mai mișto e că, pe data de 9 iunie, în chenarul PSD – căci consilierii locali se votează pe bază de listă – cei doi condamnați penali, Preda și Roșca, se vor regăsi, ca opțiune de vot, sub nasul dumbrăvițenilor. La fel și doamna Alina Sperlea care, evident, intră curată, în Duminica Orbului, mai ceva ca Lacrima lui Ovidiu.

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.