Este nevoie de dotări în valoare de 100 milioane de lei la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara pentru ca unitatea să poată fi deschisă. Anunțul a fost făcut, vineri, în timpul unei vizite realizată de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în noua clădire.

Spitalul este finalizat în proporție de 95% de câțiva ani și sunt oarecum surprins că el nu a fost finalizat. Înțeleg că urmează acum, înainte de alegeri, realizarea recepției acestui spital. Noi o să ajutăm cât putem. Urmează o etapă în care împrumutul de la Banca Europeană de Investiții va face eligibile numeroase spitale din România, dar în mod evident spitalele care acordă asistență medicală copiilor vor fi prioritizate. Iar dotarea acestui spital, care estimăm că este în jur de 100 milioane de lei, ar putea să fie realizată din acest împrumut. Cât ține de noi vom sprijini acest proiect. (…) Acest spital de copii reprezintă o prioritate. Aștept ca după patru ani primăria să sprijine finalizarea lucrărilor. Cred că nu necesită mai mult de un milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări și spitalul să devină eligibil pentru a aplica la un proiect care se referă la dotare și la construcția unui heliport”, a afirmat Alexandru Rafila.

Înainte de vizita ministrului Sănătății, Primăria Timișoara a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia a anunțat că, în această perioadă, monitorizează probele efectuate de constructor la toate instalațiile noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

Valoarea echipamentelor medicale și a mobilierului se ridică la 20 de milioane de euro. Pentru construcția spitalului, primăria a plătit 58.471.995 de lei, iar suma rămasă de decontat constructorului se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Ministerul Sănătății nu a mai asigurat cofinanțare în ultimii circa 5 ani”, a informat Primăria Timișoara.

Noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Turcanu” va avea 150 de paturi și va găzdui urgențele, laboratoarele pentru analize, policlinica, radiologia, chirurgia pediatrică, terapia intensivă, ortopedia și secția de prematuri.