Foto: Facebook.com

Șefii actuali ai PSD-PNL sunt puși în fața unei campanii electorale într-o țară sărăcită chiar de către ei sau/și înaintașii lor politici. România în actualul mandat guvernamental este campioana absolută a inflației la nivelul Uniunii Europene. În timp ce guvernanții mint poporul cu televizorul, țara se scufundă într-un abis al crizei economico-sociale din care nimeni nu știe cum și dacă va mai ieși. Pentru că suntem într-un an electoral, toate cifrele dezastrului sunt ascunse, iar în mainstream media sunt lansate tot felul de scandaluri publice pentru a muta atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme.

Ceea ce se întâmplă zilele acestea nu s-a mai văzut niciodată din 1990 până în prezent, Politicieni care au averi (în general prin interpuși) de milioane de euro, cu vieți care bat orice scenariu ieftin de Netflix, cu amante (unii au și amanți, punctual), slugi, șoferi personali, protecție sporită din partea unor structuri ale statului, etc sunt chinuiți profund și nevoiți să se plimbe printre muritori, prin piețe agroalimentare, târguri, etc. Urâtă mai e și campania asta electorală pentru îmburgheziții națiunii! Dacă privim global spre viermuiala electorală din România, de departe în topul topurilor (așa cum le place pajilor pesediști să scrie) rămâne Timișul, județ în care s-au mutat guvernanții țării, demersul implicând o serie de costuri din bani publici, dacă ținem cont de faptul că acești demnitari au asigurate mai multe cheltuieli din bani publici, cum ar fi transportul, cazarea și protecția! Pentru că în județul Timiș candidează al treilea om în statul român, domnul Alfred (zis Fredy) Simonis, statul român cheltuie sume mari de bani în mod oficial. Pentru că legea prevede ca demnitarii care conduc țara să fie protejați din punct de vedere al securității fizice, dar și informativ de către instituțiile abilitate.

E firesc acest lucru, însă e important ca timișenii care vor să-i acorde votul domnului Simonis să știe că atunci când acesta cumpără brânză din Piața de la Lovrin în jurul său sunt profesioniști care îl protejează. Nu ne referim desigur la specialiști din domeniul sanitar-veterinar, care ar putea verifica produsele achiziționate electoral de către orice politician…Iar când același domn Simonis îl duce pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să își facă o poză cu beizadeaua PSD de la Dumbrăvița tot statul român, prin taxele colectate de la cetățeni, plătește costurile deplasării.

Chiar dacă în mod normal instituțiile statului ar trebui să ia măsuri față de faptul că Partidul Social Democrat a girat ca pe lista de candidați pentru Consiliul Local Dumbrăvița să figureze două persoane condamnate pentru TRAFIC DE MIGRANȚI! Aceleași instituții ale statului ar trebui să se asigure că cetățenii din comuna periurbană sunt informați că în cazul în care votează candidatul comun al PSDPNL acordă susținere și traficanților de migranți. Dreptul cetățenilor de fi informați de către stat este garantat de către Constituția României, doar că în Timiș pare că legea, chiar și cea supremă, a fost suspendată pentru că aici candidează domnul Alfred Simonis.

Revenind la campania electorală din Timiș, se observă din avion faptul că Partidul Social Democrat irosește resurse de tot felul pentru ca actualul lider al organizației județene a PSD să obțină funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Astfel că premierul Marcel Ciolacu bate comunele și satele timișene ignorând alte zone din țară, unde cu siguranță e dorit de poporul pesedist. Dar miza alegerilor locale pare să fie județul cel mai vestic al țării, precum și Timișoara, orașul în care PSD nu a câștigat decât în 2012, când a mers în alianță cu PNL și a reușit să îl impună primar pe domnul Nicolae Robu, cel care deși a pierdut în 2020 la un scor zdrobitor a fost chemat din bula sa online și uns candidat comun al noului PCR și anul acesta.

Este cert faptul că în ultimele două săptămâni de campanie electorală vom asista la mișcări politice disperate din partea șefilor PSD-PNL pentru că în acest moment toate sondajele de opinie (chiar și cele prezentate țuțerilor din echipele electorale) indică o cădere liberă în cazul lui Nicolae Robu (reușește să se umple de ridicol în mediul online de mai multe ori pe zi) și o stagnare a lui Alfred Simonis, care oricum a plecat cu un scor de sub 10% la vot direct.